Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

RAŽ: LIR projekt – Poziv malim i srednjim poduzećima za iskazivanjem interesa

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Obavještavamo Vas da je u okviru projekta  „Lokalni integrisani razvoj” (LIR) koji provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), a primarno financira Europska unija (EU), objavljen Poziv malim i srednjim poduzećima  za iskazivanje interesa za podrškom na provođenju projekata unapređenja tehnološke opremljenosti i obuke za potrebnu radnu snagu u 2017. godini.LIR projekt se implementira u periodu 2016. – 2018. godine a sveukupni cilj projekta je  poboljšati životni standard više od 100.000 ljudi u Bosni i Hercegovini putem podrške inkluzivnom i održivom društveno-ekonomskom razvoju, jačanju dobre prakse upravljanja i razvoju lokalne infrastrukture i usluga, posebno u područjima pogođenim poplavama, kao i gradovima i općinama sa velikim brojem povratnika i raseljenih lica.

Ovaj poziv za iskazivanja interesa će omogućiti svim zainteresiranim malim i srednjim poduzećima (MSP) sa područja partnerskih jedinica lokalne samouprave, koji djeluju u prioritetnim sektorima (obrada drveta, obrada metala i obrada tekstila) i odabranim lancima vrijednosti  da rade zajedno sa Projektom, kako bi realizirali:
•    programe obuke radne snage i
•    investicije usmjerene ka poboljšanju tehnološke opremljenosti, a u cilju podizanja konkurentnosti MSP.
Krajnji rok za podnošenje prijava je srijeda, 29. prosinac 2016. godine do 17:00 sati, što potvrđuje datum na otpremnici, poštanski žig ili priznanica. Prijave se mogu dostaviti i osobno. Prijave podnesene nakon isteka roka se neće uzeti u razmatranje.

Više informacija o javnom pozivu možete pronaći na web stranici RAŽ-a u rubrici „Javni pozivi“ tj. direktno na sljedećem linku:

http://www.razepce.com/lir-projekt-poziv-malim-srednjim-poduzecima-za-iskazivanje-interesa/

Od ukupno 58 općina i gradova, jedinica lokalne samouprave, koje su se 2015. godine prijavile na javni poziv za jedinice lokalne samouprave za sudjelovanje u projektu „Lokalni integrisani razvoj”, Projektni odbor je potvrdio izbor 21. partnerske jedinice lokalne samouprave među kojima je i Općina Žepče.

Aplikaciju za prijavu općine Žepče, kao i svu potrebnu dokumentaciju za sudjelovanje je pripremila Razvojna agencija Žepče, koja je i koordinator provedbe aktivnosti u sklopu LIR projekat za područje općine Žepče.