Zbog izlijevanja Bosne obustavljen je promet na dionici magistralnog puta M-17 Doboj-Maglaj (na području Doboj juga, kod objekta „Dalas“). U funkciji je alternativni pravac.

U područjima s kišom upozoravaju se vozači da voze maksimalno oprezno i da obvezno drže odstojanje između vozila. Povećana je opasnost od odrona kamenja na kolnik. 

Frekvencija vozila je pojačanog inteziteta, posebno na izlazima iz većih gradskih centara. 

U toku su radovi na asfaltiranju u Donjoj Jablanici na magistralnom putu M-17 Jablanica-Mostar, zbog čega se tokom dana prometuje usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila. 

Od ostalih puteva s aktualnim radovima izdvaja se: autoput A-1 Zenica jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), zatim magistralni putevi: M-4 Simin Han-Kalesija, M-20 Goražde-Ustiprača, M-4 Banja Luka-Čelinac, M-16 Poriče-Kupres i M-6.1 Karlov Han-Kolo, kao i putevi na području Živinica (M-18) i Sanskog Mosta (M-15).

Pojačana je frekvencija vozila na ulazu u BiH na graničnim prijelazima Bosanski Brod, Bosanska Gradiška i Velika Kladuša. Zadržavanja su do 45 minuta. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su kraća.    

Zbog radova na području Hrvatske, povremeno se sporije saobraća na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, priopćeno je iz BIHAMK-a.