Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

Akcija  pojačane kontrole u prometu  

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

U cilju smanjenja broja prometnih  nezgoda sa teškim posljedicama i stvaranja visokog stupnja sigurnosti  odvijanja prometa  na svim putevima na području Zeničko-dobojske županije , policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojske županije  će u vremenskom periodu od 02.10.2015. godine (petak) do 04.10.2015. godine (nedjelja), sprovoditi akciju pojačane kontrole sudionika u prometu , sa posebnim akcentom na kontrolu alkoholiziranosti vozača.

 

Aktivnosti policijskih službenika u naznačenoj akciji bit će usmjerene na poduzimanje represivnih mjera prema vozačima za koje se utvrdi da su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola, te će se sankcionirati  i drugi sudionici  u prometu  u slučajevima kršenja propisa iz Zakona o osnovama sigurnosti prometa   na putevima u BiH.


Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojske županije  upozorava vozače da se pridržavaju zakonskih odredbi u pogledu uslova pod kojima mogu upravljati vozilom, te da se pridržavaju svih prometnih  propisa, kako bi zaštitili sebe, lica koja prevoze, te druge sudionike u prometu .