Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

Stanje na prometnicama: Putovati rano ujutro ili navečer zbog visokih dnevnih temperatura

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Na mjestima izvođenja radova moguće formiranje dužih kolona, na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta

Zbog visokih dnevnih temperatura, savjetuje se da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili večernjim satima, a ako se putuje tijekom dana, praviti češće pauze. Prije napuštanja vozila ugasite rashladne uređaje, kako bi se organizam na vrijeme navikao na vanjsku temperaturu zraka.

Na snazi je obustava prometa i na mostu preko rijeke Plive u Jajcu, na magistralnom putu M-5, gdje se izvode sanacioni radovi. Za vozila do 7 tona alternativni pravac je Jajce-Jezero, a za vozila preko 7 tona Crna Rijeka-Mrkonjić Grad.

Sanacioni radovi izvode se u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, gdje se prometuje naizmjenično, jednom trakom. Tijekom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na toj dionici, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera.

Sporije se prometuje i na ostalim dionicama s aktualnim sanacionim radovima. Izdvajaju se magistralni putevi: Jošanica-Stup, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Bradina-Podorašac, Cazin-Srbljani, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Ključu i M-17 u Mostaru.

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta GP Brčko-Gunja, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.