Četvrtak, Siječanj 23, 2020

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

RAŽ: Poziv za žepčake u dijaspori

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Općina Žepče potpisala je ugovor o suradnji sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BIH za implementaciju projekta „Partnerstvo s dijasporom za održiv ekonomski razvoj općine Žepče“ koji je u skladu sa Strategijom u oblasti migracije i azila BIH 2012.-2015. Godine, a Razvojna agencija Žepče - RAŽ provodi projektne aktivnosti.

 


Projekt financira Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BIH (Sektor za iseljeništvo Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH), a sufinanciraju Općina Žepče i Razvojna agencija Žepče. Suradnici na projektu su kompanije “Praha” d.o.o. i “Kamin Studio” d.o.o. Žepče čiji su vlasnici podrijetlom iz općine Žepče, ali godinama žive u Češkoj i Norveškoj.


Opći cilj projekta je uspostavljanje i održavanje aktivne veze s dijasporom u cilju iskorištenja zajedničkih gospodarskih i ljudskih potencijala koji će doprinijeti održivom gospodarskom razvoju općine Žepče.


Očekivani rezultati projekta su: ojačani informativno-komunikacijski kapaciteti lokalne samouprave u uključivanju dijaspore u lokalni razvoj i promociju investicija; uspostavljeni mehanizmi za poslovno povezivanje i razmjenu znanja i iskustva između predstavnika dijaspore i privatnog sektora koji posluje u općini Žepče; i promovirani investicijski i potencijali općine Žepče u zemljama Europske unije u cilju privlačenja stranih investicija.


Ovim putem pozivamo sve žepčake iz dijaspore da nam se na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. jave sa sljedećim kontakt podacima:
ime i prezime,
kontakt telefon i e-mail,
lokacija u dijaspori,
odakle potječu iz Žepča.


Dostavljeni podatci će biti korišteni za implementaciju aktivnosti projekta koje će uključivati izradu interaktivnog web portala za bržu komunikaciju i povezivanje s dijasporom općine Žepče, uspostavu online baze s podacima o kompanijama iz općine Žepče i bh dijaspore, o nevladinim udrugama koje čuvaju kulturu i običaje naroda općine Žepče, i o pojedincima koji svojim primjerom doprinose razvoju općine Žepče.


Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a više informacija o samom projektu možete na sljedećem linku Priopćenje: Projekt općine Žepče "Partnerstvo s dijasporom" kao i na facebook stranici Žepče i dijaspora.