U Općini Žepče uspješno proveden tranzicijski audit po standardu ISO 9001:2015

Dana 29. i 30.08.2018.godine, audit tim certifikacijske kuće DNV-GL (Det Norske Veritas-Germanischer Lloyd) izvršila je u organima uprave Općine Žepče tranzicijski audit sistema upravljanja kvalitetom po novoj normi ISO 9001:2015.

Cilj audita je bio provjeriti koliko Općina Žepče posluje u skladu sa zahtjevima standarda ISO 9001:2015. Tom prilikom je potvrđeno da su procedure i poslovanje općinske administracije usklađeni s novom normom i da ispunjeni uvjeti za tranziciju s dosadašnje norme ISO 9001:2008 na normu ISO 9001:2015.

Uspješno provedeni audit je još jedna potvrda da su rukovodstvo i uposlenici općinske administracije nedvojbeno opredijeljeni za stalna poboljšanja i napredovanja, uređenje svojih procesa, ali istovremeno i obaveza da se nastavi putem kontinuiranog poboljšanja kvalitete pružanja usluga građanima.

opcina-zepce.com

Načelnik PU Žepče Vladimir Jozinović: Pitanje prosjačenja u Žepču rješavat će se u suradnji s općinom Maglaj i Zavidovići

U ponedjeljak, 17.09.2018. godine, Općinski načelnik Mato Zovko u službeni redoviti posjet primio je načelnika Policijske uprave Žepče, gospodina Vladimira Jozinovića.

Tijekom sastanka razgovaralo se o aktualnim temama i događajima u našoj općini. Ovom prilikom, načelnik PU Žepče informirao je o stanju sigurnosti na području općine Žepče.

Prosjačenje na području naše općine, osobito na užem područje grada je problem o kojem je i na ovom sastanku bila riječ. Načelnik PU je izvijestio kako će se ovo pitanje rješavati u suradnji s općinom Maglaj i Zavidovići.

Prvi sastanak na temu prosjačenja s ciljem rješavanja ovog pitanja, održan je u Restoranu Dioniz u Žepču. Sastanku su nazočili predstavnici općina Žepče, Zavidovići i Maglaj, Predstavnici Centara za socijalni rad iz Maglaja, Zavidovića i Žepča, predstavnici CRS-a, predstavnici OSC-a i drugi predstavnici nevladinog sektora.

Glavni zaključak prvog sastanka u Žepču na temu prosjačenja je čvršća suradnja i uspostava koordinacijskog tima koji će voditi Centri za socijalni rad triju gradova, Žepča, Zavidovića i Maglaja.

Počinje s radom Rukometna akademija Rukometnog kluba Žepče

Rukometni klub Žepče vrši upis polaznika u Rukometnu akademiju.


Upisati se mogu djevojčice i dječaci uzrasta 6, 8 i 10 godina, odnosno 2004., 2006. i 2008. godište.


Više informacija mogu se dobiti od koordinatora akademije prof. Josipa Klarića na broj telefona: 063 470 816.

JP Komunalno Žepče: Mogući zastoji u isporuci vodom

Iz JP Komunalno Žepče obavještavaju korisnike gradskog vodovoda o radovima koji su u tijeku zbog kojih može povremeno dolaziti do prekida u isporuci pitkom vodom. Obavijest prenosimo u cijelosti.

"Obavještavamo korisnike gradskog vodovoda da su u okviru MEG projekta u tijeku radovi na poboljšanju usluga vodosnabdijevanja na širem području Općine Žepče, i to:

Izgradnja vodovoda Vinište,

Rekonstrukcija i dogradnja vodovoda Opšenik,

Sanacija vodovodne mreže u Orahovici,

Sanacija vodovodne mreže u Ciglanama,

Izgradnja i opremanje 27 mjernih šahtova na ograncima cjevovoda, u Žepču i okolnim naseljenim mjestima.

Navedeni radovi zahtijevaju povremene prekide u isporuci vode za područja u kojim se izvode radovi. Zbog složenosti radova, čestih oštećenja vodovodne mreže od strane izvođača radova i istovremenog rada na više lokacija nije moguće točno predvidjeti vrijeme i dužinu prekida u isporuci vode.

Niti jedan prekid u isporuci vode ne bi trebao biti duži od 60 minuta.

Korisnike molimo za razumijevanje, strpljenje i suradnju. Radovi bi trebali biti okončani do kraja listopada 2018. godine", poručili su iz Komunalnog u Žepču.

Visoko izaslanstvo CRS-a boravilo u radnoj posjeti Općini Žepče

Danas je općinu Žepče posjetilo visoko izaslanstvo CRS-a (Catholic Relief Services) iz SAD-a. U sklopu najavljene radne posjete izaslanstvo se sastalo s načelnikom Matom Zovkom, direktoricom Razvojne agencije Žepče, Brankom Janko, direktoricom JU Dom zdravlja sa stacionarom Žepče, Anom Zlovečera Jukić, pomoćnicom načelnika Službe za prostorno uređenje Brigitom Lovrić i predstavnicima općine.

CRS u Žepču djeluje više od četiri godine i pruža potporu općini Žepče još od prirodne nesreće 2014. godine, a ukupan iznos koji je do sada uložen iznosi 600.000 KM.

Sredstvima CRS-a  u našoj općini, između ostalog financirani su: vodovod u Donjoj Golubinji, vodovodna i kanalizacijska mreža u novom naselju u Donjoj Golubinji, most u Bljuvi, pomoć povratnicima kroz pokretanje plasteničke proizvodnje i ambulanta u Ozimici.


Načelnik Mato Zovko zahvalio se izaslanstvu u ime svih žepčaka na dosadašnjoj pomoći i kako je naglasio drago mu je da će danas obići određena područja i vidjeti da su sredstva uložena u prvobitne planove za koja su i bila namijenjena, prije svega pomoć za povratnike, plasteničku proizvodnju u našoj općini i izgradnju ambulante u Ozimici i drugo.

Regionalni direktor CRS-a Kevin Hartigan izrazio je zadovoljstvo prilikom posjete općini Žepče, kazavši da CRS niz godina s općinom ostvaruje fantastičnu suradnju, od 2014 godine pa sve do posljednjih projekata koji su bili razvojnog karaktera.

„Tu smo prije svega da podržimo inicijative općine Žepče i drago nam je ako možemo doprinijeti svemu onom što jest u strategiji općine Žepče a što je namijenjeno daljoj podršci za građane i daljem razvoju same zajednice“, kazao je Regionalni direktor CRS-a Kevin Harting.

Nakon posjete općini Žepče, visoko izaslanstvo CRS-a je zajedno sa načelnikom i suradnicima, posjetilo objekte u koje su do sada investirali, ambulantu i vodovod u Ozimici, a Pored CRS-a sredstva za implementaciju ovih projekata su osigurana i od strane Vlade Republike Hrvatske i općine Žepče. Visoko izaslanstvo posjetilo je i imanja obitelji Hasanbašić i Husičić.

A.T

Na održanoj konferencija pod nazivom „Korištenje EU fondova u kontekstu nove strategije EU za zapadni Balkan“, jedan od panelista bila i direktorica RAŽ Branka Janko

Na održanoj konferenciji u Mostaru, jedna od tema bila je panel rasprava s predstavnicima najuspješnijih lokalnih i regionalnih razvojnih agencija u BiH u okviru koje je direktorica Razvojne agencije Žepče Branka Janko predstavila dosadašnje projekte koje je provela Razvojna agencija Žepče od osnivanja 2010. godine i najavila nove projekte koji su u pripremi.
Riječi je bilo o Centru za investitore kao i o Centru poslovnih kompetencija koji se uskoro otvara u općini Žepče.


Naime, ured Vlade Županije Zapadno hercegovačke za europske integracije organizirao je u suradnji s Apriori BH i Vladom Hercegovačko-neretvanske županije Konferenciju EU projekti pod nazivom „Korištenje EU fondova u kontekstu nove strategije EU za Zapadni Balkan“. Konferencija je održana u Intera Tehnološkom parku u Mostaru uz brojnu publiku i goste predavače iz svih krajeva Bosne i Hercegovine te Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

U uvodnom obraćanju predsjednik Vlade Županije Zapadno hercegovačke, g. Zdenko Ćosić, izjavio je kako je ovakva konferencija i potrebna i važna jer će se uskoro sve više govoriti o EU fondovima u kontekstu strategije Europske komisije za Zapadni Balkan. Naglasio je da je bit konferencije da se upoznamo s prednostima koje nam se otvaraju kroz fondove, ali i s obvezama koje imamo kao korisnici fondova. U ime Vlade Hercegovačko-neretvanske županije nazočne je pozdravio i predstojnik Ureda predsjednika Vlade HNŽ-a, g. Veselko Čerkez, koji je izdvojio nekoliko važnih projekata koji se provode u Hercegovačko-neretvanskoj županiji u okviru IPA prekograničnih programa.

U nastavku konferencije uvodno predavanje na temu „Mogućnosti korištenja EU fondova za financiranje projekata u BiH“ održala je gđa Ivana Maletić, zastupnica Republike Hrvatske u EU parlamentu. “Pred pristupna sredstva su namijenjena tome da se uči kako se u budućnosti koristiti velikim sredstvima. Bosni i Hercegovini su se konačno otvorila i sredstva za poljoprivredu koji je važan poljoprivrednicima da nauče kako da rade s EU novcem“ dodala je gđa Maletić.

Program konferencije nastavljen je uz panel raspravu čiji je moderator bio ravnatelj Ureda Vlade ŽZH za europske integracije, g. Ivan Jurilj. U panelu su sudjelovali gđa Zara Halilović iz Sektora za koordinaciju pomoći Europske unije u Direkciji za europske integracije BiH, g. Bojan Vujović iz Kancelarije nacionalnog koordinatora za IPA program u Crnoj Gori te g. Dejan Gojković iz Ministarstva za europske integracije Republike Srbije. Završna panel rasprava bila je s predstavnicima najuspješnijih lokalnih i regionalnih razvojnih agencija u BiH poput gđe Branke Janko – Razvojna agencija Žepče, gđa Sanja Karanović iz PREDA-e (Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora), gđa Ivana Mišković, IPA koordinator Vlade Herceg-bosanske županije te gđa Mirna Jelčić, ravnateljica Razvojne agencije REDAH-a. Direktorica Janko je predstavila dosadašnje projekte koje je provela Razvojna agencija Žepče od osnivanja 2010. godine i najavila nove projekte koji su u pripremi. Riječi je bilo o Centru za investitore kao i o Centru poslovnih kompetencija koji se uskoro otvara u općini Žepče.

Na konferenciji je predstavljen program EU4 Business koji je prezentirala gđa Snežana Tomić, predstavnica GIZ ureda BiH te program HORIZON 2020 o kojem je detaljne informacije predstavio g. Danijel Šogorović, kao nacionalna kontakt točka za program HORIZON 2020.

Oko 120 sudionika iz preko 30 gradova i općina imali su priliku poslušati primjere uspješno realiziranih EU projekata iz regije u javnom i privatnom sektoru. Iz javnog sektora predstavljeni su redom: COWORKING Zadar – predstavila ga je gđa Renata Marušić iz ZADRA NOVE; Connecting Sepatated – predstavio ga je g. Mirko Rašić iz JP Parkovi te ĆIRO – Putovanje kroz povijest koji je predstavila gđa Maja Vican iz REDAH-a. Projekti predstavljeni iz privatnog sektora su: KATANA čije je predstavljanje upriličio g. Milan Šolaja direktor ICT Vojvodina; projekt LEARNING FACTORY predstavio je g. Željko Stojić – dekan Fakulteta strojarstva i računarstva te projekt Best4Smes koga je predstavio g. Slaviša Stajković, voditelj projekata u NERDA-i.

Radio Žepče/RAŽ

OIP Žepče : Obuka za predsjednike i zamjenike predsjednika biračkih odbora i članove i zamjenike biračkih odbora

Iz Općinskog izbornog povjerenstva Žepče dobili smo obavijest o provođenju obuke za predsjednika i zamjenika predsjednika biračkih   odbora i za članove i zamjenike biračkih odbora koju prenosimo u cijelosti:

"Prema odredbama članka 2.19. Izbornog zakona i Uputstva o utvrđivanju kvalifikacija i postupku imenovanja članova biračkih odbora, predsjednici biračkih odbora i njihovi zamjenici dužni su proći obuku za rad u biračkim odborima.

Nakon obuke predsjednici i zamjenici biračkih odbora će pristupiti testu provjere znanja.

Uspješnim kandidatima na provjeri znanja će biti dodijeljeni certifikati, a imenovani članovi koji ne pristupe obuci ili ne zadovolje na provjeri znanja bit će razriješeni i na njihovo mjesto će biti imenovani drugi kandidati.

Općinsko izborno povjerenstvo/ komisija će organizirati obuku predsjednika i zamjenika predsjednika biračkih odbora u dva termina kako slijedi:

24./ponedjeljak/ 09.2018. godine sa početkom u 16.00 sati za članove i zamjenike biračkih odbora za prvu grupu (biračka mjesta od 1-20).

26./srijeda/ 09.2018. godine s početkom u 16.00 sati za članove i zamjenike biračkih odbora za drugu grupu ( biračka mjesta od 21-38, BM 501 i mobilni timovi).

27./četvrtak/ 09.2018. godine s početkom u 16.00 sati za predsjednike i zamjenike predsjednika biračkih odbora ( biračka mjesta od 21-38, BM 501 i mobilni timovi).

Testiranje odabranih kandidata će se izvršiti isti dan nakon završene obuke članova biračkih odbora. Obuka će se održati u zgradi Doma kulture, kino sala Doma kulture", kaže se u obavijesti OIP koje potpisuje predsjednik Kemal Efendić.

Raspisan natječaj za dodjelu javnih priznanja općine Žepče za 2018. godinu

Temeljem članka 19. Odluke o javnim priznanjima općine Žepče/“ Službeni glasnik općine Žepče“, broj : 5/10,Općinski načelnik raspisuje natječaj za dodjelu javnih priznanja općine Žepče za 2018. godinu.

Natječaj se objavljuje povodom 14. listopada/oktobra- Dana općine Žepče u 2018. godini za dodjelu javnih priznanja Općine Žepče: Nagrada Općine Žepče za životno djelo Godišnja nagrada Općine Žepče.

Nagrada Općine Žepče za životno djelo javno je priznanje koje se dodjeljuje fizičkoj osobi za cjelokupno postignuće koje je ostvarila tijekom svoga radnog vijeka iz područja gospodarstva, znanosti, kulture, tehničke kulture, odgoja, obrazovanja, sporta, zdravstva, socijalne skrbi, zaštite okoliša, turizma i drugih javnih djelatnosti, a takva postignuća su od osobitog značaja za razvitak i ugled općine Žepče.

Nagrada Općine Žepče za životno djelo dodjeljuje se fizičkoj osobi državljaninu Bosne i Hercegovine. Godišnje se može, u pravilu, dodijeliti jedna Nagrada Općine Žepče za životno djelo. Godišnja nagrada Općine Žepče je javno priznanje koje se dodjeljuje domaćoj ili stranoj, fizičkoj ili pravnoj osobi za postignuće i doprinos od osobitog značaja za razvitak i ugled općine Žepče, a naročito za uspjeh iz područja gospodarstva, znanosti, kulture i turizma i drugih javnih djelatnosti od značaja za općinu.

Godišnja nagrada Općine Žepče koja se dodjeljuje grupi fizičkih osoba, ako je ostvarenje, odnosno doprinos rezultat njihovog zajedničkog rada, dodjeljuje se svakom pojedincu u grupi ponaosob. Godišnja nagrada Općine Žepče je javno priznanje koje se dodjeljuje za postignuće iz gore navedenih oblasti koja su ostvarena u posljednje dvije godine koje prethode godini u kojoj se Godišnja nagrada Općine Žepče dodjeljuje. Svake godine se može, u pravilu, dodijeliti jedna, a u iznimnim slučajevima dvije Godišnje nagrade Općine Žepče.

Način predlaganj

Prijedlozi za dodjelu javnih priznanja upućuju se Odboru za dodjelu javnih priznanja Općine Žepče. Prijedlozi za dodjelu javnih priznanja se podnose u pisanom obliku, a moraju sadržavati podatke o podnositelju prijedloga, podatke o predloženoj osobi, iscrpno obrazloženje postignuća i doprinosa radi kojih se daju prijedlozi za dodjelu javnih priznanja, te prosudbu postignutih rezultata i vrstu javnog priznanja. Pisanom prijedlogu prilaže se odgovarajuća dokumentacija: objavljen rad, analiza, prikaz, recenzija, kritika i dr.

Na zahtjev Odbora predlagatelj je dužan dostaviti naknadno zatražene dopunske podatke i dokumentacije.

Natječaj ostaje otvoren do 27.09.2018. godine.

Prijedlozi dostavljeni po isteku roka neće se uzeti u razmatranje.

Potkategorije