1,7 milijuna KM za obnovu šest obrazovnih institucija u ZDK

Nakon što je prošle godine u okviru projekta Svjetske banke BEEP (Bosnia Energy Efficiency Project) u Zeničko - dobojskom kantonu obnovljeno pet javnih objekata (četiri škole i jedna bolnica), i ove godine nastavljena je implementacija mjera energijske efikasnosti. Nove investicije planirane su na još šest škola, u iznosu od 1,7 milijuna KM.

Opširnije...

Josip Martić federalni ministar prostornog uređenja i premijer ZDK Miralem Galijašević posjetili OŠ „15. april“ u Kaknju

Danas su svečanim prijemom učenici i nastavnici Osnovne škole „15.april“ u Kaknju ugostili Josipa Martića, federalnog ministra prostornog uređenja, Miralema Galijaševića, premijera Zeničko-dobojskog kantona, Mensura Sinanovića, ministra za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, Nermina Mandru, načelnika Općine Kakanj te Mustafu Čopelja –koordinatora projekta za FBiH „Energijska efikasnost u BiH“ koji se financira iz kredita Svjetske banke u visini od 300.000,00 KM .

Opširnije...

Volonteri Crvenog križa Žepče obilježili Europski dan borbe protiv trgovine ljudima

U povodu obilježavanja Europskog dana borbe protiv trgovine ljudima danas je ispred Doma kulture  u Žepču upriličen ulični performans. Ovu aktivnost su organizirali volonteri Općinske organizacije CK Žepče s ciljem podizanja svijest javnosti naših sugrađana o problemu trgovine ljudima, kao jednom od najtežih oblika kršenja ljudskih prava.

Opširnije...

Prodaja luksuznih stanova u Žepču

Poduzeće INVEST CONCEPT d.o.o ŽEPČE obavještava javnost da je u tijeku prodaja luksuzno uređenih stanova, na mirnoj i iatraktivnoj lokaciji, u neposrednoj blizini grada, preko puta Autobusnog kolodvora u Žepču.

Opširnije...

Puštena javna rasvjeta u poslovnoj zoni XP Žepče

U ponedjeljak, 16. listopada s početkom u 18 sati u sklopu obilježavanja Dana Općine Žepče, kao posljednja u nizu aktivnosti, otvorena javna rasvjeta u poslovnoj zoni „XP“ Žepče.Otvorenju su prisustvovali predsjedavajući OV Žepče Muhamed Jusufović, Federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić, vijećnici u OV Žepče te nekolicina poduzetnika.

Opširnije...

Delegacija ZDK i Vlade FBIH obišla OŠ „Vareš Majdan“ u Varešu

Danas je Josip Martić, federalni ministar prostornog uređenja s Mensurom Sinanovićem, ministrom za obrazovanje, nauku, kulturu i sport i načelnikom Općine Vareš, Zdravkom Maroševićem te Mustafom Čopeljem –koordinatorom projekta za FBiH „Energijska efikasnost u BiH“ obišao izvođenje radova na OŠ „Vareš Majdan“ u Varešu, koji se financiraju iz kredita Svjetske banke u visini od 570.000,00 KM.

Opširnije...

Potkategorije

Stranica 1 od 202