Glazbena škola: Realiziran projekt „Budi učenik SGŠ na jedan dan“

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Jučer, 22. svibnja 2019. godine realiziran je  projekt  Glazbene škole „Katarine Kosače Kotromanić" Žepče "Budi učenik SGŠ na jedan dan".

Zainteresirani učenici (njih 15) proveli su dan u školi gdje su profesori stručnih predmeta za njih pripremili prigodne radionice.

„U 11.00 sati započeli smo sa upoznavanjem učenika, razgledanjem škole, te uvodnim dijelom i prezentacijom o načinu i programu rada Glazbene škole. Nakon upoznavanja učenici su imali sate sa profesorima glavnog predmeta/tj. instrumenta (violine, klavira, flaute, gitare, solo pjevanja) a u 13.00 sati grupne radionice iz predmeta solfeggio, harmonija, teorija glazbe i zbor.“

 Cilj ovog dana je da učenici aktivno sudjeluju i rade na svakom satu te kroz određene primjere upoznaju se sa stručnim predmetima, načinom realiziranja prijemnog ispita i samog upisa u SGŠ. Pri završetku dana (u 16.00 sati) za učenike je pripremljen interni sat sadašnjih učenika instrumentalnih i teoretskog odsjeka. Time je  zaokruženo druženje i aktivne radionice, a sadašnji učenici, pod vodstvom svojih profesora, oduševili su nove učenike svojim interpretacijama – poručuju iz GŠ „Katarina Kosača Kotromanić“ Žepče.

Na današnji dan prije 11 godina svečano otvorene novouređene prostorije Centra za socijalni rad Žepče

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Iz Kronologije žepačkog kraja 1458-2018, autora Franje Marića dogodilo se na današnji dan- 23. svibnja

Svečano su otvorene novouređene prostorije Centra za socijalni rad Žepče, održana je izložba fotografija na temu "Stepinac – put svetosti"…

 

 

23. svibnja 2008. uz nazočnost brojnih suradnika i prijatelja svečano su otvorene novouređene prostorije Centra za socijalni rad Žepče. Centar su zajednički otvorili Josip Martić, županijski ministar, Mato Zovko, Općinski načelnik i Edin Šišić, ravnatelj Centra. Uz financijsku pomoć županijskog Ministarstva za rad, socijalnu politiku, izbjegle i raseljene osobe i Općine Žepče, preuređene su i opremljene prostorije bivšeg Odjela za obranu i dodijeljene Centru za socijalni rad koje sada potpuno ogovaraju zahtjevima svih građana.

 

23. svibnja 2017. nakon predstavljanja u Bruxellesu, Zagrebu, Osijeku, Livnu, Tomislavgradu, Grudama i u nekim drugim hrvatskim gradovima u organizaciji KŠC "Don Bosco" Žepče i žepačkog ogranka Matice hrvatske u holu škole održana je izložba fotografija na temu "Stepinac – put svetosti". Izložba je postavljena u suorganizaciji Đakovačko-osječke nadbiskupije, OMH u Osijeku, najmlađega novoosnovanog OMH u Žepču i Braće hrvatskog zmaja.

Anto Perković iz Žepča imenovan za vd izvršnog direktora za ekonomsko - financijske poslove JP Šumsko privrednog društva ZDK

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna

Nakon imenovanja dosadašnjeg Izvršnog direktora za ekonomsko – financijske poslove Josipa Lovrića za Ministra financija u Vladi ZDK, poziciju vršitelja dužnosti Izvršnog direktora u Javnom poduzeću „Šumsko privredno društvo Zeničko – dobojskog kantona“ od 08.05.2019. godine, preuzeo je Anto Perković iz Žepča, magistar menadžmenta.

Anto Perković je rođen 1971. godine, u Žepču. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Mostaru, a zvanje magistra menadžmenta stekao je 2011. godine u Beogradu.

Radni vijek je počeo 1998. godine, u privatnom sektoru u firmi „Kljajić“ d.o.o. Žepče, gdje je bio angažiran na ekonomsko- financijskim i menadžerskim poslovima.

 U privatnom sektoru se zadržava do 2012. godine, kada počinje njegov angažman u JU „Služba za zapošljavanje Ze-Do kantona, a na poziciju Izvršnog direktora za ekonomsko – financijske poslove „Šumsko – privrednog društva Ze-Do kantona dolazi s pozicije Stručnog suradnika na Birou rada Žepče.

Nakon preuzimanja nove funkcije u svom mandatnom periodu, g-din Perković naglašava da će mu prioritet biti nastavak uspješne poslovne priče sa stabilnim parametrima, koja će biti praćena racionalizacijom troškova po svim osnovama, sa tendencijom povećanja prihoda u odnosu na rashode.

Audio: "Hrvatsko proljeće Središnje Bosne" u Žepču 2. lipnja

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna


"Hrvatsko proljeće Središnje Bosne" već šestu godinu zaredom održava svoju misiju kao kulturni festival povezujući kulturne sadržaje Hrvata Bosne i Hercegovine i Hrvata Republike Hrvatske.

"Ovogodišnje "Hrvatsko proljeće Središnje Bosne" ima ukupno 17 događaja. Svi ovi događaji će biti izvedeni u gradovima Županije Središnja Bosna, ali i u gradovima Zeničko-Dobojske i Hercegbosanske županije te u gradu Sarajevo, što je uistinu najveća vrijednost ovog projekta." Kazao je za Radio Žepče, ispred organizatora manifestacije, Dario Plavčić.

"Hrvatsko proljeće Središnje Bosne" u Žepče dolazi 2. lipnja.

Razgovor poslušajte na linku ispod.

 

Žepče: Nastavljena potraga za šestogodišnjim dječakom

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Potraga za šestogodišnjim dječakom, koji je upao u nabujali Mračajski potok, u mjestu Begov Han nastavljena je i danas.

Pretragom cijelog potoka otklonjena je sumnja da se tijelo dječaka nalazi u potoku, te je danas nastavljena potraga na relaciji Begov Han - Žepče i Žepče - Zavidovići. Potragu dodatno otežava zamućena rijeka Bosna i nakupine smeća i otpadnog materijala na obalama rijeke.

Prema riječima predsjednika GSS-a Žepče Tonija Matijevića, danas su pretraživali s čamcima obale rijeke Bosne od Begov Hana do Žepča, kao i desnu obalu rijeke do Zavidovića, a za sutra planiraju pretražiti i lijevu obalu.

U današnjoj akciji pored pripadnika GSS-a Žepče i GSS-a Zavidovići, kao i prethodnih dana sudjelovala je specijalna jedinica MUP-a ZDK.

 

 

Audio: U četvrtak u Žepču izložba proizvoda Gordane Antolović

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Povodom Dana ženskog poduzetništava u četvrtak, 23. svibnja s početkom u 16:10 sati u sali Općinskog vijeća Žepče bit će upriličena izložba proizvoda Gordane Antolović, poduzetnice iz Žepča.


Kao gošće izložbi pod nazivom „Njegovana Žena = zadovoljna i uspješna“ nazočit će članice Mreže žena u biznisu iz Tuzle, Gračanice i Zavidovića.

Gordana Antolović poziva sve zainteresirane za ovaj događa da dođu i da se upoznaju s bogatom paletom proizvoda i brenda „Goga“ kozmetika.

U okviru izložbe bit će organizirana i nagradna igra kao i mnoštvo iznenađenja.

Prve proizvode Gordana je napravila prije osam godina i to isključivo za potrebe svoje obitelji a danas je vlasnica male ljekarne i njezini se proizvodi nalaze u ljekarnama Žepču i drugim gradovima BiH.

 

Kako je to bilo na početku a kako je to danas kao i o planovima za budućnost razgovarali smo s Gordanom Antolović u programu Radio Žepča, više poslušajte na linku ispod.

 

Nogomet: U nedjelju u Žepču gostuje NK Usora

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

U nedjelju, 26.05.2019. godine  s početkom u 17:30 sati, na stadionu NK „ŽEPČE“  domaći nogometaši će ugosti ekipu NK Usore.
Utakmica se igra u sklopu 29. kola Druge lige FBiH Centar, a iz kluba pozivaju navijače da dođu  u što većem broju i podrže domaće nogometaše.

Prva bh. jahta krenula prema Hamburgu

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Prva potpuno u Bosni i Hercegovini proizvedena jahta firme Derubis yachts iz Viteza, dužine 12 metara krenula je prema njemačkom gradu Hamburgu, gdje će biti predstavljena na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu nautike.

Ova luksuzna jahta duga je gotovo 12 metara i široka 4,4 metra, a visoka je 5,7 metara i ima četiri smještajna kapaciteta.

Tu je veliki salon za deset osoba, četiri sobe za po dvije osobe s dva pomoćna ležaja, četiri kupatila i najprostraniji je brod u toj klasi trenutno u svijetu, piše portal Akta.ba

Na putu prema Hamburgu je jedan dio jahte, dok će preostali dio biti montiran na putu prema odredištu.

Brod je dobio tri vanjske palube, prednje sunčalište što je u posljednje vrijeme jedna od važnih stvari na brodovima. Ovaj brod donosi luksuz visoke klase u nižu klasu i time se postavljaju novi standardi sigurnosti i luksuza.

 

Potkategorije