Opća biblioteka Žepče predstavlja roman "Klupko" autora Ante Zirduma

JU Opća biblioteka Žepče u četvrtak 22. 11.2018. godine, s početkom u 18:00 sati u prostorijama Gradske kavane u Žepču predstavit će našim sugrađanima roman "Klupko" autora Ante Zirduma.

Moderatorica na ovom predstavljanju bit će Anesa Džinić-Odobašić a roman će promovirati književnik Adnadin Jašarević i doktor hitorijskih nauka Nedim Rabić.

Za zabavni program zadužen je Ritter Ethno Compilation Orchestra.

 

 

Čović u posjetu Županijskom odboru HDZ-a BiH Zeničko-dobojske županije

Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a dr. Dragan Čović, održat će danas 13. studenog sastanak sa Županijskim odborom HDZ-a BiH Zeničko-dobojske županije.

Sastanak će se održati u 13 sati u prostorijama HDZ-a BiH u Žepču.

U 18 sati predsjednik Čović sastat će se sa Županijskim odborom HDZ-a BiH Županije Središnja Bosna.

Sastanak će se održati u Franšiznom centru (hotel Central) u Vitezu.

I ove godine Žepčaci kreću na put dug 180 kilometara i sudjeluju u biciklističkoj vožnji pod nazivom „Žepčaki branitelji Vukovarskim braniteljima“

U petak, 16.studenog 2018. godine u organizaciji Udruge nositelj ratnih odličja HVO i Udruge „Bušići“ otpočet će biciklistička vožnja u znak sjećanja na sve poginule branitelje Žepča i Vukovara a pod nazivom „Žepčaki branitelji Vukovarskim braniteljima“.


Ispraćaj sudionika ove biciklističke vožnje, koja će simbolično povezati grad Žepče i Vukovar, planirano je za 9 00 sati nakon odavanja počasti poginulim braniteljima na Središnjem spomen obilježju u Žepču.


Istoga dana, Udruga nositelja ratnih odličja HVO u 10 00 sati, na mjesnom groblju u Novom Šeheru , položit će cvijeće i zapaliti svijeće na grobu generala Ive Lozančića , ratnog zapovjednika 111xp brigade HVO, koji je 17.11.2007. godine poginuo u prometnoj nesreći.


"Ovim putem, pozivamo sve one koji žele da nam se pridruže, na ispraćaju Žepački biciklista za Vukovar ali i na zajedničku molitvu kojom ćemo odati počast generalu Lozančiću kao i svim poginulim i umrlim pripadnicima HVO-a", poručili su iz Udruge nositelja ratnih odličja HVO .Aktivnost biciklističke vožnje će se provesti po sljedećem protokolu.

petak, 16.11.2018. godine

08 : 45 sati odavanje počasti na Središnjem spomen obilježju poginulim braniteljima HVO u Žepču
09 : 00 sati ispraćaj biciklista
17: 00 dolazak u Orašje i odavanje počasti poginulim braniteljima HVO Orašje

subota, 17.11. 2018. Godine

08: 00 sati polazak iz Orašja
16: 00 sati dolazak u Vukovar i odavanje počasti na Spomen obilježju na Ovčari

nedjelja, 18 .11.2017. godine

Sudjelovanje na obilježavanju Dan ponosa i sjećanja na žrtvu Vukovara '1991. koja se obilježava pod trajnim sloganom "Vukovar - mjesto posebnoga pijeteta" te sudjelovanje u Koloni sjećanja od Bolnice do Memorijalnoga groblja žrtava iz Domovinskoga rata

RK Žepče u nedjelju dočekuje RK Čelik Junior

U okviru Prve lige FBiH. u nedjelju 18.11.2018. godine žepački rukometaši dočekuju zeničku ekipu Čelik Junior. Ove ekipe snage će odmjeriti u dvorani KŠC-a u Žepču s početkom u 16:00 sati.

Za sve ljubitelje dobre igre i još boljeg druženja, ulaz je slobodan.

Nogomet: Žepče u nedjelju dočekuje Famos iz Sarajeva

Nogometni klub Žepče, u sklopu 15. kola Druge lige FBiH Centar, ugostit će ekipu FK „Famos“ iz Sarajeva. Utakmica će se odigrati u nedjelju, 18.11.2018. s početkom u 13:30 sati, na stadionu NK „Žepče“.

Pozivamo navijače da dođu u što većem broju i pruže podršku klubu u nastojanju ostvarivanja pobjede.

Zahvaljujemo medijskim pokroviteljima na praćenju uspjeha našeg NK „Žepče“ poručuju iz Uprave kluba.

 

U srijedu svečano otvorenje puta u Željeznom Polju

U srijedu 14.11.2018.godine, u Željeznom Polje, na lokaciji Hodžića rijeka s početkom 10:00 sati bit će upriličeno svečano otvorenje puta u Željeznom Polju čiji su radovi realizirani u sklopu projekta „safEarth“ - „Upravljanje rizikom korištenja zemljišta izradom karata podložnosti na klizanje“.

Projekt „safEarth“ je odobren za financiranje u okviru programa prekogranične suradnje INTERREG IPA Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014.–2020.

Radovi na sanaciji putne infrastrukture su se odvijali na 5 lokacija (M17- Lager ST 3+300, Lager-Biljevina ST0+050, Lager-Biljevina ST 2+650, Lager-Biljevina ST 2+750 i Lager-Biljevina ST 3+050 ), a obuhvatili su izgradnju potpornih zidova, postavljanje gabiona, ivičnjaka, postavljanje drenažnih cijevi, odvodnih kanala, izradu oborinskih kolektora i asfaltiranje puta na lokacijama na kojima su vršeni radovi.


Projekt implementira Razvojna agencija Žepče a sredstva za implementaciju su osigurana iz
EU fondova u iznosu od 85% i Općine Žepče u iznosu od 15%.

Stranica 1 od 27