Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

Sutra „Večera siromaha“ za školovanje siromašne djece u Gani

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

U vremenu korizme, već osmu godinu, djelatnici i učenici Katoličkog školskog centra Don Bosco u Žepču organiziraju „Večeru siromaha“ koja će se  održati u petak 12. travnja od 19 sati i 15 minuta.


„Večera siromaha“ je samo jedna od mnogobrojnih humanitarnih aktivnosti u Centru koje su ove godine usmjerene za školovanje siromašne djece u afričkoj Gani u kojoj djeluje salezijanac don Ivan Stojanović.

- U ovoj siromašnoj afričkoj zemlji troškovi školovanja jednog djeteta tijekom cijele godine su 100 eura .
Podsjećamo, prošle godine je za ovu istu misiju u KŠC-u prikupljeno 3500 KM a uložena su u kopanje bunara s pitkom vodom.

Iz KŠC Don Bosco ističu da će ovogodišnja „Večera siromaha“, poput prethodnih, započeti molitvom za misionare i misije, te prezentacijom načina i uvjeta života onih za koje se prikupljaju novčani prilozi, a s obzirom na to da je ova godina posvećena misijskom djelovanju Katoličke crkve, ovaj put će biti pročitana i Papina misijska poruka.


Potom slijedi serviranje objeda koji dodatno dočaravaju način života siromašnih i potrebitih, a večer završava prigodnim zabavno edukativnim programom uz igre i kvizove, u duhu svetog Ivana Bosca, namijenjene prvenstven djeci.


U tijeku je prodaja ulaznica za „Večeru siromaha“ po 5 KM koje se mogu nabaviti u prostorijama KŠC-a.


Organizatori pozivaju sve ljude dobre volje da se odazovu ovoj humanitarnoj aktivnosti i da pomognu prikupiti sredstva koja će biti usmjerene za školovanje siromašne djece u afričkoj Gani u kojoj djeluje salezijanac don Ivan Stojanović.