Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

Najava: Stručni skup na temu:„Klasteri - pokretači razvoja poljoprivrede na primjeru „Agroklastera“ d.o.o. Vukovarsko-srijemske županije

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

U petak 12.07.2019. godine u organizaciji Razvojne agencije Žepče i općine Žepče u Sali Općinskog vijeća Žepče, zgrada Doma kulture Žepče, održat će se stručni  skup na temu:„Klasteri - pokretači razvoja poljoprivrede na primjeru „Agroklastera“ d.o.o. Vukovarsko-srijemske županije.

Stručno predavanje će održati direktor Agroklastera d.o.o Vinkovci Zdenko Podolar i zamjenik direktora Željko Cirba koji imaju višegodišnje iskustvo u organiziranju malih poljoprivrednih proizvođača i povezivanju s kupcima na tržištima, Anita Jakovljević voditeljica projekta competenceNET i pročelnica općine Stari Jankovci Dubravka Vrselja, te Tanja Cirba, načelnica Općine Lovas.

„Agro-klaster“ d.o.o. Vukovarsko-srijemske županije je osnovan 2018. godine od strane Vukovarsko- srijemske županije, općina Cerna, Vrbanja, Drenovci, Lovas i Stari Jankovci te Poljoprivrednog fakulteta Sveučilišta u Osijeku i Zadruge za proizvodnju voća i povrća Vinkovačka šparoga. Do sada su načinjeni veliki pomaci u promociji autohtonih slavonskih proizvoda te umrežavanju i boljem organiziranju proizvođača. U sklopu „Agroklastera“ doo Vukovarsko-srijemske županije osnovano je šest granskih klastera s ukupno 150 OPG-ova koji proizvode preko 160 artikala.

Programom stručnog skupa u Žepču predviđena su i predavanja na temu „Ruralne politike u BiH izazov za donositelje odluka na lokalnoj razini“ koju će održati predavač i ujedno i uvodničar skupa Branka Janko, direktorica RAŽ-a.


Centar kompetencija d.o.o., hrana i bioekonomija u općini Stari Jankovci -uloga i značaj je jedna od tema koju će prezentirati Anita Jakovljević, voditeljica projekta competenceNET i pročelnica općine Stari Jankovci Dubravka Vrselja.


Stručno predavanje temu „Klasteri-pokretači razvoja poljoprivrede na primjeru „Agroklastera“ doo Vukovarsko srijemske županije održat će predavači : Zdenko Podolar, direktor , Željko Cirba, zamjenik direktora Tanja Cirba, načelnica Općine Lovas.


Stručni skup se organizira u sklopu sajamske manifestacije 4. Dani maline i meda, Žepče 2019. godine.