Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

Salezijanac iz Indije, misionar, don Tom Uzhunalil, dolazi u Žepče

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Salezijanski misionar koji je 557 dana bio u zatočeništvu isilovaca dolazi u  Žepče gdje će 16. Listopada s početkom u 19,00 sati u Katoličkom školskom  centru „Don Bosco“ Žepče  s posjetiteljima podijeliti svoje svjedočanstvo i zajedno se pomoliti.

Iz KŠC „Don Bosco“ pozivaju sve zainteresirane građane da se odazovu ovom svjedočenju, a tijekom večeri posjetitelji će imati prigodu upoznati se i s knjigom  Čudom živ, u kojoj je ispričana ova dirljiva priča.

Don Tom je služio kao misionar u Jemenu gdje su teroristi ISIL-a u ožujku 2016. pred njegovim očima ubili 4 sestre Misionarke ljubavi i još 12 osoba. Njega nisu ubili, nego su ga oteli i držali u zatočeništvu više od godinu i pol dana, točnije 557 dana. Kroz to vrijeme svaki je dan živio u neizvjesnosti moleći za one koji su ubijeni, ali i za svoje otmičare. Vjerovao je Don Boscu, da u svakom čovjeku ima mrvica dobra, pa i u njegovim otmičarima. Zahvaljivao dragom Bogu na svemu dok nije došao dan njegova oslobađanja. Prije zatočeništva bio je dijabetičar, na inzulinu. Od trenutka kad je otet više nije ni uzeo ni vidio inzulina, tek nekoliko mjeseci prije oslobađanja dobio je neke tablete za svoje zdravstveno stanje koje je bilo ekstremno ugroženo. Međutim i to je prošlo bez nekih težih posljedica. Don Tom sada živi svoj posvećeni život bez trunke mržnje i zahvaljuje dragom Bogu što mu je darovao svoju blizinu kroz ovo veoma teško iskustvo.

 „O tome i o mnogo drugih detalja moći ćemo čuti izravno od samog don Toma u srijedu 16. listopada u KŠC-u “Don Bosco” u Žepču u 19 sati. U četvrtak 17. listopada don Tom će se susresti s našim učenicima drugi školski sat u 8:30.

Pozivamo sve ljude dobre volje na ovaj susret u srijedu, jer imamo priliku u našoj sredini vidjeti i čuti jednog malenog svjedoka neizmjerne Božje ljubavi.

Tom prigodom će biti ukratko predstavljena i njegova autobiografija na hrvatskom jeziku“, poručili su iz KŠC „Don Bosco“ Žepče.

Don Tom Uzhunalil, na svom putovanju u BiH pored Žepča posjetit će i Međugorje.