Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

Najava: Izložba slika “Pejzaži” autorice Karoline Marušić u Žepču

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

HKD Napredak podružnica Žepče organizira izložbu slika pod nazivom “Pejzaži” autorice Karoline Marušić čije će svečano otvorenje biti upriličeno u subotu, 26. listopada 2019. godine u 18 sati u KŠC “Don Bosco” u Žepču. Izložba se može razgledati sve do 9. studenog 2019. godine.

Karolina Marušić rođena je 1965. godine u Mostaru. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu Sveučilišta u Mostaru smjer slikarstvo u klasi prof. dr. art Dragane Nuić Vučković.  Živi i umjetnički stvara u Širokom Brijegu.

Član je ULUBiH-a, Udruge likovnih umjetnika EN FACE i DHLU u FBIH. Imala je sedam samostalnih izložbi: Gradska galerija Tomislavgrad, galerija Gorica Grude, Muzej grada Kaštela i Kninski muzej, Knin, Franjevačka galerija Široki Brijeg, Kulturni centar UDAS Banja Luka i Galerija dvora Trakošćan, Hrvatska. Sudjelovala je na više žiriranih skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu kao i na brojnim međunarodnim kolonijama.
Od javnih djela autorica je ilustracije za omot knjige „Neke je pjesme najbolje odšutjeti“ autorice Blanke Kraljević kao i likovnih priloga za istu.
Autorica je likovnog rješenja poštanske marke “Međunarodni dan obitelji”, 2018. Hrvatske pošte d. d. Mostar.

   Nagrade:
– Pohvalnica međunarodne izložbe minijatura 2016. – Moslovački Štrk; Popovača (Hrvatska)
– Pohvalnica za rad na slikarskom odjelu na akademskoj 2016./2017. od ALU Široki Brijeg
– Pohvalnica za izvanredan uspjeh u akademskoj 2016./2017. godini na ALU Sveučilišta u Mostaru od predsjedatelja Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića , te nagrada
– Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke FBIH kao najbolji student AlU Široki Brijeg za 2017./2018.