Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

Čestitka povodom obljetnice utemeljenja 111. xp brigade HVO Žepče

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Čestitku su uputili su ispred Udruge nositelja ratnih odličja HVO Žepče i Udruge nositelja ratnih odličja HVO ZDŽ u kojoj se kaže:
Povodom 28. obljetnice utemeljenja 111xp . brigade HVO-a i 29. Obljetnice organiziranog otpora Hrvata Žepačkog kraja u domovinskom ratu, iskrene čestitke upućujemo svima pripadnicima brigade i cjelokupnom ponositom hrvatskom puku Žepačkog kraja.
Tijekom Domovinskog rata vaša hrabrost i nezaustavljivost u obrani svojih domova ali i hrabrost u operacijama obrane i oslobođenja Bosne i Hercegovine, budili su osjećaj ponosa i osnaživali moral hrvatskom narodu u borbi za slobodu, ulijevali osjećaj sigurnosti te ste predstavljali simbol vojničkog junaštva i hrabrosti.
Zadužbina naših 408 poginulih branitelja, nas obvezuje da iskazujemo poseban pijetet prema Domovinskom ratu kao temelju opstojnosti Hrvata na ovom području. Zbog njih smo dužni učiti našu djecu i unuke, prenositi na mlade koji će živjeti na ovom prostoru poslije nas, da znaju istinu o Domovinskom ratu, kako se krvavo rađala sloboda. Danas s velikim ponosom možemo reći da njihova žrtva nije bila uzaludna, jer žive u nama, u svakom mirnom i spokojnom danu našeg herojski obranjenog žepačkog prostora.
I zato neka 15. rujan , zauvijek ostane upisan u povijest hrvatskog puka Žepča ali i Bosne i Hercegovine, kao dan, ponosa i prkosa ali i najsvjetlije uspomene na sve poginule pripadnike i najbolje sinove koji su svoje živote dali za opstojnost i slobodu hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini
Tim povodom, Udruga nositelja ratnih odličja HVO općine Žepče i Zeničko-dobojske županije, svim pripadnicima 111 xp . brigade HVO Žepče, njihovim obiteljima i svim Žepčacima, želi sretnu 28. obljetnicu utemeljenja 111. xp brigade i 29. Obljetnicu organiziranog otpora Hrvata Žepačkog kraja u domovinskom ratu, kaže se u čestitci općinske i županijske Udruge nositelja ratnih odličja HVO.