Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

Najava: „Dani šejha Abdulvehaba Ilhamije Žepčaka“

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 


U organizaciji Bošnjačke zajednice kulture  ( BZK ) Preporod Žepče   od 04.11. do 11.11.2020.godine u Žepču će se održati  tradicionalna manifestacija „Dani šejha Abdulvehaba Ilhamije Žepčaka“. Manifestacija će svečano biti otvorena u srijedu 04.11.2020.godine s početkom u 18,00 sati, književno –umjetničkom večeri posvećenoj Abdulvehabu Ilhamiji .

Gosti predavači su: prof. dr. Ćazim Hadžimejlić i turbetar Ilhamijinog turbeta Esad Baždalić.


U sklopu manifestacije  u petak , 06.11.2020.godine  u Ali-begovoj – Trzanskoj džamiji poslije jacije namaza održat će se i tradicionalna „ Večer derviškog zikra“ . Sudionici u programu su  derviši tekije Mesudija Kaćuni.


Pored „ Večeri derviškog zikra „ u sklopu ovogodišnjih Dana Abdulvehaba Ilhamije Žepčaka  bit će upriličena i Likovna Izložba autora Asima Goralije , te promocija knjige „Bejat „ autora  Suvada Hadžić.


Likovna izložba svečano će biti otvorena u ponedjeljak  09.11.2020.godine s početkom u 18,00 sati u PSC „Libertas“, dok je promocija knjige „ Bejat“ planirana za srijedu 11.11.2020.godine s početkom u 18,00 sati u sali Doma kulture u Žepču.


Svi planirani programski sadržaji održat će se u skladu s epidemiološkom situacijom te uz propisane mjere zaštite..


Pokrovitelji manifestacije ; Federalno ministarstvo kulture i sporta,Ministarstvo za obrazovanje, nauku,kulturu i sport ZDK, Općina Žepče.