Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

Najava: 5. tradicionalni sajam poljoprivrednih proizvoda “Dani maline i meda” Žepče 2021.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

U subotu, 10.07. 2021. godine na Gradskoj tržnici u Žepču s početkom u 10,00 sati bit će upriličen 5. tradicionalni sajam poljoprivrednih proizvoda “Dani maline i meda” Žepče 2021.

Cilj manifestacije je promocija poljoprivrednih proizvoda te podizanje svijesti javnosti o važnosti kupovine domaćih proizvoda.

 Organizator sajma je Razvojna agencija Žepče uz pokroviteljstvo Općine Žepče.
 

Preko 50 izlagača iz Bosne i Hercegovine predstavit će svoje proizvode i novitete u oblasti proizvodnje  i  prerade  poljoprivrednih  proizvoda.  

Ove  godine  na sajmu  izlažu  proizvođači  iz  Zavidovića,  Vareša,  Špionice-Srebrenika,  Tešnja,  Zenice,  Jajca,  Usore,  Banja  Luke,  Kaknja, Tuzle,  Brčkog,  Lukavice,  Novog  Travnika,  Trebinja,  Gračanice,  Sarajeva,  Doboja,  Vlašića, Visokog, Donjeg Vakufa i Žepča.

 Među  izlagačima  se  nalaze  brojni  dobitnici  zlatnih  medalja  u  proizvodnji  meda  i  pčelinjih proizvoda, prerađevina od  voća i  povrća,  zdrave hrane  koju  predstavlja  “ECOMEDICO”  iz Sarajeva i brojnih drugih proizvoda.

Pored poljoprivrednih obrta i obiteljskih gazdinstava, svoje proizvode predstavit će i Savez proizvođača jagodičastog voća u BIH i Organska proizvodnja HERCEG iz Donjeg Vakufa.

Svoje prisustvo na sajmu je potvrdio i minister poljoprivrede ZDK g. Mirsad Hadžić, kao i drugi predstavnici ministarstava i donatora