Srijeda, Travanj 25, 2018

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

Proslavljen Sv. Anto – patron župe u Žepču

Danas , 13. lipnja 2017. u Žepču je proslavljen sveti Anto, zaštitnik i patron župe Žepče. Središnje misno slavlje u 11, 00 sati predvodio je uzoriti kardinal Vinko Puljić, uz koncelebraciju velikog broja svećenika žepačkog dekanata. Svetom misnom slavlju odazvao se veliki broj domaćih župljana, ali i vjernika hodočasnika iz susjednih župa koji su prije početka svete mise imali prigodu za ispovijed i pomirenje s dragim Bogom.

Kardinal Puljić se, u svojoj propovijedi, osvrnuo na život svetog Ante. Kazao je kako je rođen, u bogatoj plemićkoj obitelji , kao Ferdinand u Lisabonu, a nama je poznat kao Anto Padovanski, moćni zaštitnik kojem se utječemo u svim našim potrebama i nevoljama. Sveti Anto je bio nadahnut od Boga duhom mudrosti koja je i danas potrebna svakom čovjeku, istaknuo je Puljić i naglasio da se Božja mudrost nalazi u Svetom pismu koje će i nas nadahnuti da postanemo bolji. Neka nas po našoj dobroti i ljubavi prepoznaju da smo vjernici, a naše obitelji stavimo na prvo mjesto gdje će sjeme ljubavi biti posijano i uzrasti. Na kraju nadahnute propovjedi pozvao je okupljene vjernike da se ne plaše svih životnih iskušenja, koja su postojala u svakom vremenu, nego da budu gorljivi zagovornici ljubavi i istine upravo poput svetog Ante.

Na kraju Misnog slavlja žepački župnik velečasni Predrag Stojčević se zahvalio svim svećenicima i vjernicima koji su uveličali današnju proslavu patrona u ovoj župnoj zajednici.

Misno slavlje i proslavu patrona pjevanjem je uveličao župni zbor.

Danas je ,pored pučke , služena i bolesnička Sveta misa u 7 sati, a pod misom u 9 sati upriličen je blagoslov djece i ljiljana. Vjernici su se za patron pripremali kroz pobožnosti trinaest utoraka, a bliža priprava je upriličena kroz mise trodnevnice i pobožnosti sv. Ante.

Sinoć , u večernjim satima slavljena je Sveta misa uočnica s procesijom .

M.M.