Ponedjeljak, Veljača 26, 2018

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

Foto: Žepačkim Pleterom službeno otvorena najveća kulturno-zabavna manifestacija „ Žepačko ljeto 2017“

U utorak, 13. lipnja „Žepačkim pleterom 2017.“ službeno je  ozvaničen početak    najveće kulturno-zabavna manifestacija u gradu „Žepačko ljeto 2017.“

„Žepački pleter“ je  večer tradicionalnih izvornih pjesama i folklora, koja je kao i prethodnih jedanaest godina , organizirana  u znak sjećanja na legende izvorne glazbe Niku Grlića – Ledu, Nevenka Mandurića,  Ivicu Tirića i mnoge druge pjevače izvorne glazbe. Pleter je   održan je pred mnogobrojnom publikom  na poligonu Osnovne škole Žepče, koja je uživala u pjesmama eminentnih izvođača izvorne glazbe i igrama folklornih skupina koje njeguju pjesme i  čuvaju običaje Hrvata žepačkog kraja.

JU „Dom kulture“ Žepče organizator  „Žepačkog ljeta“ a samim time i „Pletera“ i ove godine  je  osigurala nastup mnogobrojnih grupa i izvođača sa šireg područja BiH.

Ovogodišnje „Žepačko ljeto“  službeno je otvorila pomoćnica načelnika Službe za graditeljstvo i prostorno uređenje Brigita Lovrić, koja je naglasila da je ovo sedamnaesta godina kako se u našem gradu organizira ova manifestacija i koja iz godine u godinu bilježi sve veći broj sadržaja u kojima mogu uživati sve generacije.

Pleter su pjesmom, od Nevenka Mandurića i Nike Grlića,  otvorili Kiki i Pero, a tijekom večeri su nastupili mnogobrojni domaći izvođači i gosti: Braća Kapular, Kumovi Šerci, Zvuk Šera,  Zlatni momci, Zlatne žice, Braća Geljić, Jelek, Boemi, Kiki i Pero Tomas, Mačak i Nemanja, Boro i Mitar, Ivica Tomić i Mitar, Mirko i Nemanja, a ovogodišnji specijalni gosti bili su Braća Geljić , Zlatne žice i Mačak i Nemanja. Na Pleteru su nastupila i dva kulturno umjetnička društva, Naši korijeni iz Bistrice i Ognjišta Lug Brankovići.

Tijekom večeri svirači Tomislav Andrić i Igor Kontić svirali su i zajednička kola u kojima je uživala i aktivno sudjelovala mnogobrojna publika u Žepču.

Generalni pokrovitelj „Žepačkog  Pletera“  je Općinski načelnik Mato Zovko.

Zlatni sponzor: Zovko osiguranje

Ovogodišnju manifestaciju pomogli su i Vinarija Povratak i Villa Rossy.

Već u četvrtak,  15. lipnja nastavlja se ovogodišnje„Ljeto“, izložbom djela štićenika Dnevnog centra za djecu i odrasle s posebnim potrebama u Žepču pod nazivom „Naš čarobni svijet“.

A narednog vikenda, od 17. do 18. lipnja, bit će upriličena 2. Likovna kolonija „Ismet Čahtarević - Žepče 2017“ koja nosi naziv po istaknutom žepačkom umjetniku Ismetu Čahtareviću.

Datum 27. lipnja, je rezerviran za promociju knjige „Rumba za Zdenku K.“ Željka Kocaja poznatog književnika iz Viteza, dok će ovogodišnje „Ljeto“ biti zatvoreno 30. lipnja, 17. Međunarodnim rock festivalom na kojem će pored grupe ZOSTER nastupiti brojni domaći rock bendovi. 

M.M.