Srijeda, Travanj 25, 2018

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

Za vikend na Matinskom visu 2. likovna kolonija „Ismet Čahtarević Žepče 2017.“

Narednog vikenda, točnije 17. i 18. lipnja, 2017., u organizaciji JU „Dom kulture“  i Centra za društveni razvoj „CEDRA“, na Matinskom visu će biti upriličena 2. likovna kolonija „Ismet Čahtarević Žepče 2017.“

Kolonija koja se već drugu godinu održava u sklopu „Žepačkog ljeta“, nosi naziv po pokojnom žepačkom nastavniku, glazbeniku, piscu i slikaru Ismetu Čahtareviću, koji je čitav svoj život posvetio, kako razvoju kulture u Žepču, tako i prenošenju svog znanja i iskustva na mlađe naraštaje.

Ova dvodnevna manifestacija će okupiti 15-tak cijenjenih umjetnika iz Žepča, Zavidovića, Maglaja, Travnika i Nove Bile koji će na obroncima Matinskog visa sklapati nova prijateljstva i stvarati umjetnička djela, a koja će kao i prošle godine, biti izložena u Galeriji „Ljerke Njerš“ povodom Dana općine Žepče 14.10. 2017. godine.

Među poznatim imenima dolazak na koloniju su najavili renomirani umjetnici kao što su: Mustafa Faljić, Bata Hasandžiković, Perica Gazibarica, Jasmin Imširović, Admira Bradarić, Alojz Gašparević i dr. 

Organizatori kolonije,  Dom Kulture i CEDRA potrudit će se da dvodnevni boravak likovnim umjetnicima, na obroncima Matinskog visa, protekne u ugodnoj atmosferi i prijateljskom ozračju, te ovim putem pozivaju Žepčanke i Žepčake da im se također pridruže i uživaju u prirodnim bogatstvima i prekrasnim žepačkim krajolicima, ali da i sami svjedoče nastajanju jednog umjetničkog djela.