Ponedjeljak, Lipanj 18, 2018

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

Foto: Podjelom diploma i zahvalnica završena 2. likovna kolonija „Ismet Čahtarević Žepče 2017“

Na obroncima Matinskog visa proteklog vikenda upriličena  je i treća manifestacija ovogodišnjeg „Žepačkog ljeta“, 2. likovna kolonija „Ismet Čahtarević Žepče 2017“.


Umjetnici iz Žepča, Zavidovića, Maglaja, Travnika i Nove Bile, u dobrom društvu, i kako kažu još boljem raspoloženju, tijekom dva dana naslikali su veliki broj slika, predivne prirode i drugih interesantnih motiva. Prema riječima organizatora,  slike nastale na 2. Likovnoj koloniji „Ismet Čahtarević Žepče 2017“, naši sugrađani imat će prigodu pogledati i  kupiti na  na humanitarnoj izložbi koja se planira kao dio aktivnosti u sklopu svečanog obilježavanja Dana općine Žepče.  Prihodi od prodaje slika bit će usmjereni za potrebe Centra za djecu i odrasle s posebnim potrebama u Žepču

Veliki broj izletnika tijekom protekla dva dana družio se s umjetnicima uživajući u prekrasnoj prirodi i ljepotama ovog poznatog izletišta. Sudionike likovne kolonije u nedjelju je posjetio i načelnik općine Žepče Mato Zovko i pomoćnica općinskog načelnika Službe za graditeljstvo i prostorno uređenje, Brigita Lovrić koji su ovom prigodom zahvalili organizatorima na uspješnoj organizaciji, a umjetnicima na dolasku u Žepče i prekrasnim slikama koje prikazuju  prirodne ljepote Matinskog visa i okolice.

Sudionici kolonije su veoma zadovoljni organizacijom i kako kažu jedva čekaju narednu godinu, jer prema čvrstim obećanjima organizatora, kolonija će postati tradicionalna manifestacija rezervirana za kraj mjeseca lipanj, i iz godine u godinu okupljati će sve veći broj eminentnih slikara, koji će na različitim lokacijama uživati u prirodnim ljepotama žepačkog kraja. Organizatori kolonije, JU Dom kulture Žepče i Centra za društveni razvoj „CEDRA“, svim sudionicima su uručili zahvalnice i  zahvalili na prekrasnom druženju i divnim slikama, te uputili poziv svima da  i naredne godine budu sudionici 3. likovne kolonije „Ismet Čahtarević Žepče 2018“ .


2. likovna kolonija „Ismet Čahtarević Žepče 2017.“ je održana  uz svesrdnu pomoć Vinarije „Povratak“ Žepče, kojoj se ovom prilikom organizatori od srca zahvaljuju.
M.M.