Utorak, Ožujak 20, 2018

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

U sklopu projekta „Javni radovi: Za zajednicu radi, za obitelj zaradi“ održana radionica za članice radnog tima

U utorak, 8. kolovoza 2017. godine u sali Općinskog vijeća Žepče,  u sklopu projekta „Javni radovi: Za zajednicu radi, za obitelj zaradi“ koji se provodi zahvaljujući podršci UNDP-a i programa  LID, održana je  radionica za članice radnog tima.

Ukupno šest žena je bilo prisutno na radionici koliko ih je i angažirano u sklopu Javnih radova.

Naime radi se o projektu za sudjelovanje u aktivnostima programa podrške zapošljavanju kroz javne radove za dugoročno nezaposlene osobe i socijalno ugrožene kategorije stanovništva koji implementira Općina Žepče uz podršku Projekta „Lokalni integrirani razvoj“.

Na poslovima uređenja cvjetnjaka i pješačkih staza angažirano je 6 žena dok je na ostalim radovima uređenja vodnih i putnih kanala,  sječi šiblja i raslinja angažirano 25 muškaraca.

Predavač  današnje radionice radionice bio je diplonirani agronom,  Mladen Đuzel koji je kroz prezentaciju pokušao prenijeti određena iskustva i znanja polaznicama,  kada je u pitanju vrtlarstvo.

Branka Janko direktorica RAŽ, ovom prilikom je kazala da je cilj uključivanje nezaposleneih osoba koje su prijavljene na biro rada, kako bi im se kroz ovaj ili druge slične  projekte, pružilo određeno znanje, a sve u svrhu osiguravanja  dodatnih izvora  prihoda.

Za potrebe ovoga projekta tiskana je i priručnik u kojem su objedinjeni svi savjeti kada je u pitanju održavanja vrtova.

Ukoliko se ukaže potreba i bude postojao interes i kod ostalih građana, u narednom periodu bit će održane dodatne radionice.

Općina Žepče ovaj projekt realizira skupa s partnerima – UNDP-om, Razvojnom agencijom Žepče, Službom za zapošljavanje općine Žepče, Javnim poduzećem „Komunalno“ d.o.o. Žepče  i Centrom za socijalni rad Žepče.

Osim općine Žepče projekte javnih radova provode i općine: Orašje, Goražde, Srebrenik, i  Foča.