Ponedjeljak, Veljača 26, 2018

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

Svečano otvorena nova zgrade škole „Fra Grga Martić“ Ozimica

Danas je  u Mjesnoj zajednici Ozimicia svečanim presijecanjem vrpce u rad puštena novoizgrađena zgrada Osnovne škole „Fra Grga Martić“. U povodu današnje svečanosti učenici su uz pomoć svojih nastavnika pripremili prigodni program, gdje su svoju radost iskazali kroz recitacije i pjesmu. Otvorenju su  nazočili  mnogobrojni gosti iz svih sfera društvenog života, odnosno predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti sa svih razina, donatora, kulturnog, sportskog, vjerskog života, ravnatelji škola, predstavnici Vijeća roditelja i mještani.


Prije nešto više od godinu dana započeli su radovi na iskopu temelja za novu, modernu, školsku zgradu u kojoj će nastavu pohađati djeca od prvog do devetog razreda osnovne škole. Početna sredstva i inicijativu za izgradnju ovog objekta dala je Općina Žepče, a izgradnju objekta pomogli su Vlada ZDK, Vlada Republike Hrvatske i UNDP.

Ukupna vrijednost projekta je 590. 000,00 KM, a sama izgradnja se odvijala u nekoliko faza. Od iskopa temelja do useljenja proteklo je trinaest mjeseci i sama izgradnja je završena u rekordnom roku. Trenutno školu u Ozimici pohađa 250 učenika raspoređenih u 9 odjela koji nastavu pohađaju po HNPiP i 8 odjela koji nastavu pohađaju po BNPiP. Nova školska zgrada sadrži 7 novih učionica i popratne urede za pomoćno osoblje i nastavnike, kuhinju i novu knjižnicu.

„Ovo je najljepša škola u okruženju koja je suvremene gradnje i to je škola za buduće generacije. Ono što nama još nedostaje jesu učila koja su nam potrebna u radu i odvijanju nastavnog procesa. Sretni smo i zadovoljni što će naša djeca od sada svoja znanja stjecati u ovoj novoj i modernoj ustanovi koja je izgrađena po svim standardima. Ovo je škola za sve buduće generacije i ja sam sretan što smo u rekordnom roku uspjeli izgraditi našu školu“, istaknuo je ravnatelj OŠ Fra Grga Martić Ivo Bilonić.

„Otvorenje škole u Ozimici je najznačajniji kapitalni objekt u ovoj godini koji je završen u rekordnom roku. Sama izgradnja je tekla bez ikakvih poteškoća i odvijala se nekoliko faza, u jednoj dobroj atmosferi koji su doprinijeli Vlada ZDK, Vlada Republike Hrvatske, odnosno Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, i sredstva Europske unije, odnosno UNDP", istaknuo je načelnik općine Žepče Mato Zovko.

Načelnik Zovko zahvalio se svim donatorima koji su pomogli izgradnju ovog školskog objekta i u povodu Dana općine Žepče, 14.listopada, uputio čestitku svim građankama i građanima Općine Žepče.

Ministar u Vladi ZDK Zlatko Jelić u svom govoru je najavio daljnu potporu Vlade ovakvim i sličnim prjektima koji će služiti svim građanima općine Žepče.