Utorak, Ožujak 26, 2019

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

U Žepču održana Svečana akademija u povodu 28. obljetnice od osnutka HDZ-a BiH

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 


Na samoj akademiji, koja je održana u prepunoj kino-dvorani Doma kulture, uz članove i simpatizere stranke sudjelovali su i čelnici HDZ-a BiH predvođeni predsjednikom Hrvatske demokratske zajednice BiH i hrvatskim članom Predsjedništva BiH dr. Draganom Čovićem, od ostalih stranačkih dužnosnika prisustvovali su ; dopredsjednik HDZ-a BiH i predsjednik Federacije BiH, gospodin Marinko Čavara, članica Predsjedništva HDZ-a BiH i predsjedateljica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, gđa Lidija Bradara, članica Predsjedništava HDZ-a BiH i ministrica financija Federacije BiH, gđa Jelka Milićević, ministar pravde Federacije BiH, gosp. Mato Jozić, ministrica kulture i sporta Federacije BiH, gđa Zora Dujmović, zamjenik ministra vanjskih poslova, gosp. Josip Brkić, kao i član predsjedništva HDZ-a BiH, i načelnik općine Žepče, gosp. Mato Zovko, predsjednik Općinskog odbora HDZ-a BiH Žepče i član Vlade Federacije BiH, ministar prostornog uređenja, gosp. Josip Martić, predsjednik Županijskog odbora Zeničko-dobojske županije HDZ-a BiH, zastupnik u Skupštini Zeničko-dobojske županije i izaslanik u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, gosp. Ivo Tadić, zastupnik u skupštini Zeničko Dobojske županije i izaslanik u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, gosp. Damir Jukić, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH, gosp. Oliver Radoš, ministar u Vladi Zeničko–dobojske županije, gosp Andrej Kajić kao i ministar u Vladi Zeničko-dobojske županije, gosp. Zlatko Jelić.


Na samom početku sve prisutne je pozdravio predsjednik Općinskog odbora te ministar u Vladi FBiH Josip Martić, koji je naglasio da se broj članova HDZ-a BiH u Žepču stalno povećava i raste uz mlade i obrazovane ljude. Dodao je da Općinska organizacija djeluje ispred 33 aktivna temeljna ogranka, posebno je istaknuo uspješan rad Izvršnog odbora Mladeži i Zajednice žena.

Predsjednik Županijskog odbora i izaslanik u Domu naroda PFBiH Ivo Tadić kazao je da je HDZ BiH vodeća stranka svih ovih 28 godina ne samo na prostoru općine Žepče, nego i cijele županije.


Tadić je naglasio kako je uvjeren da će HDZ BiH predvođen akademikom Draganom Čovićem odnijeti pobjedu i na predstojećim izborima.
Načelnik Mato Zovko je poručio da je ključ uspjeha u radu i uvijek biti uz narod. Istaknuo je da je i u ovom mandatu HDZ BiH u Žepču ispred sebe stavio velike zadaće. „ Danas je Žepče općina s BFC certifikatom i jedna od rijetkih u zemlji s povoljnim poslovnim okruženjem, te uspješno sudjeluje u implementaciji projekata prekogranične suradnje“, kazao je načelnik Zovko.

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović poručio je da HDZ BiH ozbiljno promišlja budućnost svoje domovine Bosne i Hercegovine, zbog čega se kako je naglasio treba ponositi jer je HDZ danas jedini nositelj euroatlantskog puta Bosne i Hercegovine sa svim iskušenjima i pritiscima koji dolaze s raznih strana, ali podvukao je kako je opredjeljenje stranke zapad i euroatlantski put.


„Predvodnici smo ovoga procesa i nećemo se umoriti od toga, ali još ćemo se manje umoriti od toga da kažemo da smo svoj na svome i da je ovo naša domovina uz sve ono što imamo u Republici Hrvatskoj primarno smo ovdje rođeni i želimo opstati ovdje zbog toga smo tražili potporu predsjednice Republike Hrvatske i Vlade RH i apsolutno je dobili“, istaknuo je Čović.


Pojasnio je kako i ove godine HDZ BiH imao za cilj izaći na izbore i sa svim strankama Hrvatskog narodnog sabora u čemu se u dobroj mjeri i uspjelo.
Čović je naglasio da u političkoj situaciji kakva je trenutno ne treba dozvoliti bilo kakve krizne situacije do izbor a još manje nakon njih, što bi u konačnici značilo i pobjedu na predstojećim općim izborima.

A.T