Četvrtak, Veljača 21, 2019

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

U MZ Vinište upriličena završna konferencija projekta „NašaOsnaŽena zajednica

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 


Tijekom završne konferencije Branka Janko, dopredsjednica Udruge žena „PRVA“ iz Žepča je ,kroz prezentaciju, nazočne upoznala s provedbom ovoga projekta kao i njegovim ostvarenim rezultatima. Dopredsjednica Janko je naglasila da su ciljevi ovoga projekta bili unaprijediti postojeće prakse i zagovaračke aktivnosti Vijeća mjesne zajednice Vinište kroz edukativne programe za jačanje kapaciteta članova i uključivanje u procese odlučivanja prethodno osnaženih socijalno isključenih građana. Također, jedan od prioriteta je bio poboljšati uvjete za povećan broj društvenih aktivnosti kod lokalnog stanovništva kroz pokretanje akciju građanskog volonterizma na uređenju društvenog doma i primjenu CLLD alata u radu Vijeća MZ Vinište, naglasila je Janko.


Tijekom proteklih deset mjeseci implementacije projekta formiran je projektni tim za provedbu projekta od strane članovi Udruge “PRVA” i MZ Vinište, urađeno je opremanje prostorija Društvenog doma gdje će se provoditi aktivnosti edukacije za ciljnu grupu I korisnike, nabavljen je , namještaj, stolice, sto, i kuhinjski elementi, provedene su 4 obuke članova Vijeća MZ Vinište , i javnog, civilnog i privatnog sektora, u okviru kojih su usvojena nova znanja i vještina za planiranje i učinkovitu provedbu lokalnog razvoja vođenog zajednicom (alat CLLD), upriličeni su “ Dana otvorenih vrata”, a urađen je i Priručnik o primjeni alata CLLD u lokalnoj zajednici kao i strateški plan rada Vijeća MZ Vinište i kreirana baza projekata MZ Vinište.


U svom pozdravnom govoru pomoćnik načelnika Službe za društvene djelatnosti Ilija Barešić je naglasio važnost ovakvih projekata koji imaju za cilj unapređenje života građana. Barešić je naglasio važnost suradnje MZ s institucijama u rješavanju prioritetnih potreba ljudi na terenu gdje je jasno vidljivo da i NVO sektor može puno uraditi na boljitku svih naših sugrađana upravo kroz ovakve i slične projekte u našoj Općini. Barešić je zahvalio Udruzi Žena PRVA na uspješno provedenom projektu i poželio da nastave s dobrim i uspješnim radom.


Završnoj konferenciji projekta, pored velikog broja mještana mjesne zajednice Vinište , nazočili su pomoćnik načelnika Službe za opću upravu i društvene djelatnosti općine Žepče , Ilija Barešić, koji je ujedno i koordinator na projektu“Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ za općinu Žepče, predstavnici MZ koje sudjeluju u okviru ovoga projekta, predstavnik UNDP Dean Danilović , Razvojne agencije Žepče i mediji.