Četvrtak, Kolovoz 22, 2019

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

Matija Tomić učenik trećeg razreda Opće gimnazije sudjelovao na XXIV. Matematičkoj olimpijadi BiH

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Matija Tomić, učenik trećeg razreda Opće gimnazije KŠC Don Bosco Žepče, sudjelovao je na XXIV. matematičkoj olimpijadi BiH održanoj u Visokom 11. i 12. svibnja 2019. godine. Organizator natjecanja bila je Udruga matematičara Ruđera Boškovića Mostar, a domaćin Franjevačka klasična gimnazija Visoko.

Ovo je bilo ujedno i LVI. natjecanje mladih matematičara BiH. Na natjecanju je sudjelovalo 46 najboljih matematičara srednjih škola iz cijele BiH i iz sva tri nastavna plana i programa. Matija ovaj put nije imao sreće sa zadacima te nije ostvario značajniji rezultat, ali i sam plasman na Olimpijadu veliki je uspjeh.

Još jednom čestitamo Matiji na svemu i nadamo se da će nešto slično napraviti i iduće godine. Kao zanimljivost moramo navesti i da je naš bivši učenik Tehničko-obrtničke škole, a sada učenik Američkog koledža u Mostaru, Ivan Martinović ostvario plasman na ovo natjecanje, ali, nažalost, nije mogao nastupiti. U pratnji Matije bio je profesor Marinko Antunović.

Kako je natjecanje trajalo dva dana, bilo je i dosta vremena za druženje i upoznavanje među učenicima i pratiteljima. Vrijeme je bilo lijepo, pa je sve u svemu odlazak na ovu olimpijadu bio jedno ugodno iskustvo.

Marinko Antunović, prof.