Utorak, Ožujak 26, 2019

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

Zeničko dobojski kanton lider u realizaciji projekata socijalno-neprofitnog stanovanja

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 


Na sastanku su prezentirana dosadašnja dostignuća u oblasti socijalno-neprofitnog stanovanja, predstavljen je pravni okvir kojim je uređeno pitanje socijalno-neprofitnog stanovanja na području Zeničko-dobojskog kantona i koji je, kako je nakon prezentacije dostignutog stanja, ocijenjen kao lider u oblasti socijalno-neprofitnog stanovanja.

Zeničko-dobojski kanton je donošenjem Zakona o socijalno-neprofitnom stanovanju te Odluke o kriterijima i postupku ostvarivanja prava na subvencioniranje zakupnine za stan u stanovima namijenjenim za socijalno-neprofitno stanovanje, i činjenicom da su u Proračunu Zeničko-dobojskog kantona za 2018. godinu planirana sredstva za subvencioniranje zakupnine, stvorio pretpostavke za osiguravanje održivog sustava socijalno-neprofitnog stanovanja.

Po okončanju sastanka, delegacija je obišla novoizgrađenu zgradu u zeničkom naselju Radakovo namijenjenu za stambeno zbrinjavanje po sistemu socijalno-neprofitnog stanovanja, u koju će se u tijeku idućeg tjedna useliti i prvi korisnici.