Četvrtak, Studeni 21, 2019

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

ZDK: Objavljen natječaj za dodjelu javnih priznanja

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Odbor za javna priznanja Zeničko-dobojskog kantona objavio je u četvrtak, 11. Srpnja u dnevnom tisku i na službenoj internet - stranici www.zdk.ba Javni natječaj za dodjelu javnih priznanja ZDK-a, i to Povelje Kantona i Plakete Kantona, koja se dodjeljuju povodom 29.kolovoza, Dana Zeničko-dobojskog kantona.


Povelja Kantona dodjeljuje se stranim državljanima koji su se istakli naročitim zaslugama u davanju podrške pravednoj borbi za obranu Bosne i Hercegovine od agresije, razvijanju međunarodne suradnje, razvijanju međuljudskih odnosa na načelima solidarnosti, humanosti i toleranciji među ljudima različite nacije, vjere, kulture i dr.


Plaketa Kantona dodjeljuje se kao priznanje fizičkim licima, privrednim društvima, ustanovama, vjerskim zajednicama, udruženjima građana ili drugim pravnim subjektima za doprinos razvoju Kantona u oblasti privrede, nauke, medicine, sporta, društvenih djelatnosti i umjetnosti.


Pravo predlaganja kandidata za dodjelu javnih priznanja imaju građani, jedinice lokalne samouprave, poduzeća, ustanove, političke organizacije, udruženja građana, fondacije i drugi organi i organizacije.


Prijedloge za dodjelu javnih priznanja dostaviti Odboru za javna priznanja ZDK, zaključno s danom 22.07.2019. godine.


Integralni tekst javnog konkursa možete pogledati na službenoj internet - stranici Zeničko-dobojskog kantona - www.zdk.ba.

Press služba ZDK