Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

U ZDK-u počinje inspekcijska kontrola provedbe nove naredbe Kriznog stožera

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Zeničko-dobojskog kantona u predstojećem periodu usmjerit će sve svoje aktivnosti na kontrolu provedbe naredbe Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva, koja je stupila na snagu 28. lipnja 2020. godine, a donesena je u uvjetima usložnjene epidemiološke situacije u Federaciji BiH.

KUZIP obavještava sva pravna i fizička lica na području ZDK da će kantonalni inspektori preventivno vršiti kontinuiran nadzor nad poštivanjem provođenja propisanih preporuka Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH, koje se odnose na poslovne aktivnosti koje subjekti nadzora obavljaju.

Inspekcijski nadzori vršit će se svaki radni dan, kao i u dane vikenda, saopćeno je iz Press služba ZDK.

U slučaju da se prilikom inspekcijskih nadzora utvrdi da se naredba ne poštuje, inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove ZDK će u skladu sa svojim ovlastima poduzeti mjere iz svoje nadležnosti, koje uključuju i pokretanje krivičnih prijava protiv počinilaca koji ne izvršavaju naredbu u uvjetima pandemije COVID-19, za krivična djela kažnjiva po Krivičnom zakonu Federacije Bosne i Hercegovine, saopćeno je.