Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

Vlada ZDK: Odobrena subvencija plaće za travanj za još 943 radnika

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na prijedlog Ministarstva za gospodarstvo, usvojila je dvije nove odluke o odobravanju subvencije plaće za travanj gospodarskim  subjektima kojima je bio zabranjen rad zbog pandemije koronavirusa naredbama Federalnog stožera civilne zaštite i Kriznog stožera FBiH. Subvencija u iznosu minimalne plaće od 406 KM odobrena je za 943 radnika pravnih i fizičkih lica, a izdvojeno je ukupno 380.000 KM.

-Vlada i Ministarstvo gospodarstva konstantno rade na očuvanju radnih mjesta u ZDK. Nadamo se da ćemo u narednom periodu imati nove programe i mjere kojima ćemo stvoriti mogućnost da poticaje dobiju i oni privredni subjekti koji nisu imali zabranu rada, a ugroženo im je poslovanje pandemijom koronavirusa - rekao je ministar gospodarstva  Zlatko Jelić.

Ministarstvu za gospodarstvo data je suglasnost da na službenoj internet stranici Zeničko-dobojskog kantona (www.zdk.ba) objavi popis gospodarskih  subjekata koji su dostavili zahtjeve u periodu od 21. do 28. svibnja, a nisu priložili svu traženu dokumentaciju, da dostave nedostajuće dokumente kako bi mogli ostvariti pravo na subvenciju.

Subvencija polovine plaće za ožujak (203 KM) i punog iznosa minimalne plaće za travanj (406 KM) prva je interventna mjera Vlade Zeničko-dobojskog kantona za pomoć firmama kojima je bio zabranjen rad zbog pandemije virusa COVID-19.

Subvenciju za ožujak dobilo je 5.000 radnika, a izdvojeno je jedan milijun maraka. Za mjesec travanj subvenciju je do sada dobio 2.031 radnik, a doneseno je ukupno šest odluka kojima je izdvojeno 823.586 KM. U postupku obrade je preostalih 300 zahtjeva za dodjelu subvencije.

Press služba ZDK