Četvrtak, Lipanj 20, 2019

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

Žepački rukometaši na međunarodnom 9. Handball Cupu u zeničkoj Areni

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
E.Imamović; Foto sa Zenica Handball Cup/arhiva

U organizaciji Škole rukometa Čelik junior iz Zenice, od petka 11. do nedjelje 13. siječnja 2019.godine u Zenici će se održati 9. Handball Cup. Ovaj tradicionalni međunarodni rukometni turnir prijateljstva održat će se u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici. Ulaz će biti slobodan.

Turnir počinje u petak u 8 sati na dva terena zeničke Arene, utakmicama Čelik Junior – Gornji Vakuf i Nexe – Iskra (2002.godište). Otvorenje turnira predviđeno je za subotu u 15 sati. Na turniru će sudjelovati više stotina dječaka i djevojčica u tri kategorije u muškoj i jedna kategorija u ženskoj konkurenciji.

U kategoriji 2002., prema rasporedu sa Zenica Handball Cup, nastupaju: Čelik Junior, Gornji Vakuf, Travnik, Iskra i Kiseljak.

-2004.godište: Čelik Junior, Kiseljak, Brod, Metlika, Respekt, Nexe, Bosna (V), Kakanj i Split.

-2006.godište: Čelik Junior, Žepče, Nexe, Bosna 1 i Bosna 2.

-2004.godište (Ž): Reprezentacija SBK, Metlika, Brod, Krivaja, Hadžići, Kiseljak i Sedmerac.

Utakmice za plasman igraju se u nedjelju od 8 do 17 sati na centralnom terenu Arene.

Osim natjecateljskog, organizator će posebnu pažnju posvetiti ženskim selekcijama – djevojke rođene 2002./2003. godine, gdje će u revijalnom dijelu nastupiti selekcija Srednjobosanskog kantona i ekipa iz Hadžića.

Svoje mjesto na turniru dobit će i najmlađe selekcije dječaka 2009./2010. godište .

–Ove godine posebnu pažnju smo posvetili promocija bh, a posebno zeničkog rukometa. Na prijedlog gostiju iz Europe, ove godine ćemo promijeniti termin održavanja turnira. Tako ćemo u kolovozu, za vrijeme školskog raspusta, organizirati i Deseto jubilarno izdanje Međunarodnog rukometnog turnira prijateljstva. Biće to pravi rukometni spektakl, kazao je menadžer Škole rukometa Čelik junior, Vladimir Zeljko.

Organizator je najavio i svečanu promocija rukometa u kolicima, koji se igra već širom Europe.

zenicablog