Žepče: Sretnik koji je osvojio milijun maraka: Bio sam u šoku, nisam spavao, a supruzi sam tek sutradan rekao

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Sretni dobitnik koji je u igri "SuperLOTO" 15. veljače osvojio 973.219,50 KM javio se u direkciju „Lutrije Bosne i Hercegovine“.

Sretni listić uplatio je u Žepču, u ulici Prva bb. Riječ je o obiteljskom  čovjeku, a kako kažu iz "Lutrije BiH", prilikom naplate dobitka otkrio je da redovno igra klasične lutrijske igre, a da posebno voli odigrati "SuperLOTO",  koji mu je donio skoro milijunski dobitak, piše Dnevni avaz.Slučajno odabrao brojeve

Uz uvjet anonimnosti, kazao je da je još u blagom šoku te da je presretan zbog osvajanja ogromne sume novca koji će mu promijeniti život.

- Redovan sam igrač klasičnih igara iz ponude „Lutrije BiH“, a najviše volim odigrati "Loto" jer sam biram brojeve za koje u tom momentu smatram da mi mogu donijeti sreću. To se pokazalo i ovog puta, kada sam nekim svojim nahođenjem odabrao sretne brojeve koji su mi donijeli ovaj ogromni dobitak - kazao je sretni dobitnik.

Kaže da je sasvim slučajno odabrao dobitne brojeve.

- Ključni moment je bio kada sam se dvoumio da li da posljednji zaokruženi broj bude 3 ili 1, ipak sam se odlučio za broj 1, koji mi je na kraju bio presudan da osvojim ovaj novac - kaže skromni dobitnik.


Dio će dati u humanitarne svrhe

Izvlačenje brojeva pratio je suprugom, kojoj nije odmah saopćio da je upravo on sretni dobitnik.

- Supruga i ja znamo često zajedno gledati izvlačenje brojeva, tako je bilo i sada. Sjedila je pored mene, a ja sam zaokruživao izvučene brojeve. U jednom momentu sam shvatio da sam na sedmoj kombinaciji imao sve pogođene brojeve te sam vidio da sam upravo ja dobitnik skoro milijun maraka. Ostao sam u blagom šoku, a supruzi nisam ništa govorio dok nisam sutra, zajedno s djecom provjerio je li moj listić zaista dobitni, i ispostavilo se da jeste. Prvu noć nije bilo spavanja zbog uzbuđenja i šoka, ali sad je dosta lakše – kaže uz osmijeh dobitnik.

Iako skroman, dobitnik je još u nevjerici, uzbuđen je zbog osvojenog novca. Kaže da će sjesti sa svojim članovima obitelji i dobro razmisliti i isplanirati što će dalje. Naglašava da je u životu najbitnije zdravlje, koje se ne može kupiti novcem te da će dio novca sigurno odvojiti u humanitarne svrhe.

Radio Žeče/Dnevni avaz

Počinje isplata invalidnina za RVI i nositelje ratnih odličja

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Federalno ministarstvo financija osiguralo je sredstva za isplatu invalidnina za ratne vojne invalide, obitelji poginulih branitelja te nositelje ratnih odličja za srpanj 2019. godine, u ukupnom iznosu od 24.178.542,82 KM.

Nalozi za isplatu invalidnina ovim kategorijama upućeni su prema bankama, priopćilo je Ministarstvo finansija-financija FBiH.

 

Pastir Edin Ćosić iz Željeznog Polja željno čeka povratak kući

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active

Pastir  Edin Ćosić iz Željeznog Polja kod Žepča, s Muhedinom Ćosićem i stadom od 350 ovaca, na ispašu  je pošao krajem listopada prošle godine. Trenutno se nalazi na obroncima, na tromeđi općina Srebrenik, Gradačac i Gračanica. Muhedin je otišao kući na dan-dva, pa Edinu pomaže jedan od mještana Srnica Gornjih, piše Dnevni avaz.

- Do sada su zime znale biti da čovjek izdržati ne može. Da je ovakvih zima još, ne bi nama, nomadima, život bio gorak, teži od rada u kamenolomu i rudniku. Kao da zime nije ni bilo – naglašava Edin.

Uz stado su i četiri mule natovarene toplim vunenim dekama i šatorima. Dva crna psa su dresirana da ovce vraćaju, baš onako kako im ovčari zapovjede. Edin jedva čeka travanj, pa da   krene svojoj obitelji u Željezno Polje.

Radio Žepče/Dnevni avaz

Asocijacija srednjoškolaca u BiH obilježava 11 godina postojanja

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Članovi lokalnog tima Asocijacije srednjoškolaca u BiH iz Žepča održali su u subotu 3.11. 2018. godine sastanak i pripremu materijala za veliki dan.


U nedjelju 4. studenog članovi tima iz Žepča proslavili su 11. rođendan Asocijacije Srednjoškolaca u BiH i bili su sve samo ne tihi!


Našim sugrađanima pokazali su simboličnih 11 uvjeta za 11. rođendan ove asocijacije uz poruku: "11 godina, nismo tihi!"

Poruke koje su ovi mladi ljudi poslali tiču se svih nas a pokazali su ih kao uvjete za ostanak mladih u BiH među kojima su i moderno i kvalitetno obrazovanje, opremljenije učionice, rad na istraživanjima, praktična nastava, uporaba suvremene literature, uključivanje svih učenika u nastavni proces podjednako, poboljšanje pedagoških mjera nastavnog kadra.


Bosanskohercegovački srednjoškolci osim osnovnih prava zalažu se i za sustavne promjene, pa su tako istaknuli kako ukidanje segregacije u obrazovanju i jedinstveni sistem za sve srednjoškolce osnova dobrog i kvalitetnog obrazovanja a kao zaključnu misao naveli su kako škole, kao ustanove trebaju snositi troškove obrazovanja a ne učenici kao pojedinci.


„Nadamo se da će se poruka mladih daleko čuti i da će upravo ovaj projekt pozvati na promjene.„, kazali su žepački srednjoškolci.


Podsjećamo, Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija čiji je osnovni cilj poboljšanje statusa srednjoškolaca u zemlji i okuplja sve mlade koji pohađaju srednju školu na prostoru BiH.


Punopravni su član OBESSU-a (Organising Bureau of European School Student Unions) od 2009. godine. ASuBiH je do sada sudjelovao na mnogobrojnim OBESSU eventima širom Europe.

Obilježena godišnjica smrti generala Ive Lozančića

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

  U oči godišnjice  pogibije,   dana 15.11.2018. godine Koordinacija braniteljski udruga HVO općine Žepče i ZDŽ ,  položili su cvijeće i zapalili svijeće na grob generala Ive Lozančića, na mjesnom groblju  u Novom Šeheru  ,  ratnog zapovjednika 111xp brigade HVO,  koji je  17.11.2007. godine poginuo u prometnoj nesreći.
       

Ivo Lozančić  za svoga života,  obnašao je dužnost zamjenika ministra obrane  Hrvatske Republike Herceg-Bosne, bio je zastupnik u Hrvatskom Saboru te u dva mandata bio zastupnik u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine
       

Zeničkom  molitvom  koju je predvodio  fra.  Vijeko Tomić ,    data  je počast velikom čovjeku žepačkog kraja  generalu Lozančiću kao i svim poginulim i umrlim pripadnicima HVO-a.  U kratkom obraćanju,  Perica Jukić, prvi ministar obrane HR HB je podsjetio na ulogu i značaj generala Lozančića u  danima  organizacije i obrane žepački krajeva .

Foto i tekst : UNRO

 

U Žepču upriličen bajramski koncert „ Bajram dođe mirišu avlije“

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

U organizaciji Bošnjačke zajednice kulture Preporod u Žepču zadnjeg dana Kurba-bajrama održan je tradicionalni Preporodov Bajramski koncert pod nazivom „ Bajram dođe mirišu avlije“.

Cjelovečernji glazbeni program izveli su članovi ansambla Đulistan koji je žepačkoj publici priredio još jedan izvrstan glazbeni događaj. Uz goste večeri Nihadu Kapetanović, prošlogodišnju pobjednica šoua „ Nikad nije kasno“ i finalisticu Hayatovog glazbenog projekta „ Zvijezda možeš biti “ ,uz izvrsnu glazbenu pratnju ansambla , solistica Kapetanović oduševila je svojim vokalom i repertoarom kojim je posebno bila oduševljena ženska publika .

“ Zelene oči“, „Haj mene majka jednu ima“, „Voljela sam voljela“ samo su neke od kompozicija koje su pokazale da se solistica Kapetanović svrstava u sami vrh bh glazbenih interpretatora sevdalinke i narodne pjesme.Koncert su uljepšali svojim nastupom i članovi KUD „Ilhamija „ iz Željeznog Polja..

Veselo i razigrano članovi folklora su prikazali prazničnu ljepotu bošnjačke tradicije i običaja. BZK Preporod Žepče održanim tradicionalnim koncertom još jednom je podijelio radosti Bajrama sa svojim sugrađanima i susjedima ,donoseći svaki puta neku novu glazbenu emociju.

Radio Žepče/ R.Agić

 

 

Subcategories