Roditelji u Žepču organizirali peticiju na kojoj je prikupljeno 2526 potpisa

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active


Skupina žepačkih roditelja  proteklog tjedna  organizirala je u Žepču  peticiju za  ukidanje mjere nošenja zaštitnih maski u učionicama. Njihovo pismo prenosimo u cijelosti.


- svjesni ogromne podrške koju imaju u zajednici, sto konačan broj potpisa i pokazuje, kao i iskustva i mišljenja prikupljena na terenu u direktnom kontaktu s brojnim roditeljima i građanima, inicijativa roditelja odlučila je da krene u iduće korake.  


- Podrška nije izostala ni od strane brojnih intelektualaca, medicinskih i prosvjetnih radnika, sto nas posebno motivira i ohrabruje.


- Peticija i zahtjevi roditelja bit će poslani na relevantne adrese odgovornih institucija, angažiran je odvjetnik koji će zastupati roditelje, a na sastanku grupe definirani su i drugi koraci i aktivnosti o kojima će se vise znati u narednom periodu i nakon odgovora na pomenute dopise.


- Inicijativa roditelja zahvaljuje se svima koji su svojim potpisima i riječima dali podršku ovoj borbi za budućnost i zdravlje naše djece. Roditelji smatraju da ovaj udar na zdravlje, slobodu i prava djeteta, mora pod hitno biti zaustavljen i spremni su sa svojim zahtjevima ici do kraja, pod bilo koju cijenu


- po uzoru na Žepačke roditelje započete su slične aktivnosti roditelja i u drugim gradovima iz okruženja, kaže se u priopćenju kupine žepačkih roditelja koji su  proteklog tjedna  organizirala  peticiju za  ukidanje mjere nošenja zaštitnih maski u učionicama

Blagoslov ispovjedaonice i zavjetna misa Sv. Ani u Radunicama

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

U Radunicama nadomak Žepča, ovogodišnji je početak korizmenog vremena obilježio blagoslov nove ispovjedaonice. Na Čistu srijedu – Pepelnicu, 26. veljače ova župna zajednica molila je i zagovor svoje nebeske zaštitnice Sv. Ane.

Neposredno prije misnoga slavlja novoizrađenu ispovjedaonicu u župi Svete Ane u Radunicama, blagoslovio je žepački dekan, preč. Predrag Stojčević. Nazočne među kojima je bio i župnik iz Zavidovića vlč. Stipo Knežević, pozdravio je župnik domaćin vlč. Ilija Orkić. Poseban pozdrav uputio je onima koji svakog 26-og u mjesecu dolaze u ovu crkvu moliti zagovor Sv. Ane, zaštitnice majki, trudnica i djece.

U prigodnoj propovijedi u misi preč. Stojčević osvrnuo na misna čitanja – proroka Joela u vrijeme krize i gladi, kao i na značenje pepela u ljudskoj svakodnevici. „Pepeo predstavlja ništavnost, nevažnost, prolaznost – a takvi ćemo i mi biti ako se ne oslonimo na Boga i ne prepoznamo prave vrijednosti“, naglasio je žepački dekan.

Ispovjedaonicu su darovali vlč. Nikola Pranjić, umirovljeni svećenik Vrhbosanske nadbiskupije, koji je kršten u Radunicama i jedan dio svog života proveo u župi Radunice, te  tvrtka za preradu drveta Budo export d.o.o. iz Novog Šehera. Radove je izveo domaći majstor Blaž Antolović, prema nacrtu ing. Drage Rimca.

Spomenimo da se u jubilarnoj 150. godini postojanja župe Radunice, obavljaju se i drugi radovi u crkvi, kako bi se što ljepše dočekali ljeto i slavlje patrona. Kroz protekle tri godine sustavno se radi na obnovi crkve, koja je najstarija u žepačkom kraju. Tako je u prezbiterij ponovno vraćen stari oltar Sv. Ane, koji je izmješten za vrijeme II. vatikanskog koncila i reforme u sporednu lađu. Župljane je, pak, ponajviše obradovalo podno grijanje, uvedeno prije dvije godine.

Župnik je izrazio nadu da će nova ispovjedaonica biti što više u uporabi tijekom ovoga korizmenog vremena. A praktičnost i njezina ljepota bit će dodatan razlog za kvalitetnije obavljanje sakramenta pomirenja.

Žepče: Iz teretnog motornog vozila otuđen novac

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Dana 10.06.2020. godine, u 11,50 sati, obaviještena je dežurna služba Policijske stanice Žepče da je na parking prostoru u mjestu Goliješnica, iz teretnog motornog vozila „Citroen“, registarskih oznaka J50-T-427, vlasništvo firme "Automatic servis" d.o.o. Visoko, otuđen određen iznos novca.

 

Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče, kaže se u izvješću MUP-a ZDK.

Žepče: Sretnik koji je osvojio milijun maraka: Bio sam u šoku, nisam spavao, a supruzi sam tek sutradan rekao

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Sretni dobitnik koji je u igri "SuperLOTO" 15. veljače osvojio 973.219,50 KM javio se u direkciju „Lutrije Bosne i Hercegovine“.

Sretni listić uplatio je u Žepču, u ulici Prva bb. Riječ je o obiteljskom  čovjeku, a kako kažu iz "Lutrije BiH", prilikom naplate dobitka otkrio je da redovno igra klasične lutrijske igre, a da posebno voli odigrati "SuperLOTO",  koji mu je donio skoro milijunski dobitak, piše Dnevni avaz.Slučajno odabrao brojeve

Uz uvjet anonimnosti, kazao je da je još u blagom šoku te da je presretan zbog osvajanja ogromne sume novca koji će mu promijeniti život.

- Redovan sam igrač klasičnih igara iz ponude „Lutrije BiH“, a najviše volim odigrati "Loto" jer sam biram brojeve za koje u tom momentu smatram da mi mogu donijeti sreću. To se pokazalo i ovog puta, kada sam nekim svojim nahođenjem odabrao sretne brojeve koji su mi donijeli ovaj ogromni dobitak - kazao je sretni dobitnik.

Kaže da je sasvim slučajno odabrao dobitne brojeve.

- Ključni moment je bio kada sam se dvoumio da li da posljednji zaokruženi broj bude 3 ili 1, ipak sam se odlučio za broj 1, koji mi je na kraju bio presudan da osvojim ovaj novac - kaže skromni dobitnik.


Dio će dati u humanitarne svrhe

Izvlačenje brojeva pratio je suprugom, kojoj nije odmah saopćio da je upravo on sretni dobitnik.

- Supruga i ja znamo često zajedno gledati izvlačenje brojeva, tako je bilo i sada. Sjedila je pored mene, a ja sam zaokruživao izvučene brojeve. U jednom momentu sam shvatio da sam na sedmoj kombinaciji imao sve pogođene brojeve te sam vidio da sam upravo ja dobitnik skoro milijun maraka. Ostao sam u blagom šoku, a supruzi nisam ništa govorio dok nisam sutra, zajedno s djecom provjerio je li moj listić zaista dobitni, i ispostavilo se da jeste. Prvu noć nije bilo spavanja zbog uzbuđenja i šoka, ali sad je dosta lakše – kaže uz osmijeh dobitnik.

Iako skroman, dobitnik je još u nevjerici, uzbuđen je zbog osvojenog novca. Kaže da će sjesti sa svojim članovima obitelji i dobro razmisliti i isplanirati što će dalje. Naglašava da je u životu najbitnije zdravlje, koje se ne može kupiti novcem te da će dio novca sigurno odvojiti u humanitarne svrhe.

Radio Žeče/Dnevni avaz

Badnjar d.o.o. Žepče nudi spoj profesionalnosti i kvalitete koji vam garantira vrhunske usluge

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Transportno zanatsko društvo „Badnjar“ d.o.o. Žepče osnovano je 2008. godine, a osnivači su braća Edin i Hasan Badnjar.

Tvrtka posluje u okviru dvije poslovne jedinice, jedna se bavi javnim izvanlinijskim prijevozom putnika u BiH i Europi, a druga poslovna jedinica je specijalizirana za usluge trećim licima – farbanje putničkog i teretnog programa.

„Badnjar“ d.o.o. je dobitnik zlatnog „Global quality award“ 2019, certifikata za uspješno poslovanje 11 godina, bez blokada i prekida poslovanja i važe za pouzdanog partnera koji ima dugogodišnji kontinuitet poslovanja.

„Firma raspolaže s proizvodnim objektom površine 200 m2, za poslove lakirerskih i limarskih radova, prijevoznim sredstvima – osam mini buseva (18-20 sjedišta), te ostalom opremom i alatima: komora za farbanje, hidraulična mašina za rastezanje karoserije, autodizalice, kompresori, aparati za varenje, brusilice, bušilice i ostali sitni alat“, kaže Edin Badnjar.

 

Tvrtka trenutno upošljava 11 radnika, šest radnika na poslovima prijevoza putnika i pet radnika u PJ automehaničarske radionice.

„Izvanlinijski transport obavlja se tijekom cijele godine i podijeljen je na dva osnovna lota, prvi lot je prijevoz učenika za potrebe OŠ ‘Žepče’ koji se vrši na osnovu sklopljenih ugovora za OŠ ‘Žepče’ i Ministarstvo obrazovanja ZDK. Također, imamo sklopljene i ugovore s turističkim agencijama za koje vršimo njihove usluge transporta turista na relaciji Dubrovnik-Split-Makarska-Tirana-Albanija-Vir Pazar-Podgorica-Slovenija itd… Ovo su neke od navedenih destinacija na kojima vršimo prijevoz. Također, po potrebi vršimo usluge ugovorenog prijevoza putnika za potrebe fizičkih ii pravnih lica“, dodaje Badnjar.

 

U voznom parku firme „Badnjar“ d.o.o. sve vozne jedince su visoko turističke klase i sva vozila koja posjeduju su marke Mercedes. Ova firma vodi računa o svakoj voznoj jedinci da je tehnički ispravna i da ispunjava svu prateću dokumentaciju koja je propisana zakonima Bosne i Hercegovine. Firma „Badnjar“ d.o.o. Žepče unazad pet godina obnavlja svoj vozni park s najluksuznijim vozilima opremljenim turističkim dizajnom.

„Iz godine u godinu povećavamo broj voznih jedinica i broj zaposlenika, a naš moto je da budemo najbolji s voznim jedinicama i s osobljem u našoj kompaniji. Naša firma je prepoznatljiva i u široj regiji po farbanju teretnog i putničkom programa, naša radionica je opremljena po europskim standardima, tako da sve ovo gore navedeno naravno utječe pozitivno na naš kvalitetu pruženih usluga i samog poslovanja“, zaključuje Badnjar.

 

U toku 11 godina postojanja – tvrtka „Badnjar“ d.o.o. kontinuirano bilježi povećanje obima poslovanja, kvalitativno (broj usluga i broj prevezenih putnika) i kvantitativno (povećanje prometa), što ih dalje motivira da nastave još jačim tempom.

poslovnenovine.ba

Pastir Edin Ćosić iz Željeznog Polja željno čeka povratak kući

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active

Pastir  Edin Ćosić iz Željeznog Polja kod Žepča, s Muhedinom Ćosićem i stadom od 350 ovaca, na ispašu  je pošao krajem listopada prošle godine. Trenutno se nalazi na obroncima, na tromeđi općina Srebrenik, Gradačac i Gračanica. Muhedin je otišao kući na dan-dva, pa Edinu pomaže jedan od mještana Srnica Gornjih, piše Dnevni avaz.

- Do sada su zime znale biti da čovjek izdržati ne može. Da je ovakvih zima još, ne bi nama, nomadima, život bio gorak, teži od rada u kamenolomu i rudniku. Kao da zime nije ni bilo – naglašava Edin.

Uz stado su i četiri mule natovarene toplim vunenim dekama i šatorima. Dva crna psa su dresirana da ovce vraćaju, baš onako kako im ovčari zapovjede. Edin jedva čeka travanj, pa da   krene svojoj obitelji u Željezno Polje.

Radio Žepče/Dnevni avaz

Subcategories