Srijeda, Kolovoz 15, 2018

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

Nakon odigranih susreta 6. kola Druge lige FBiH Centar NK Žepče zauzima trinaestu poziciju na tabeli

Nakon odigranog 6. Kola Druge lige FBiH grupa Centar, Nogometni klub Žepče ima 4 poena i zauzoma  trinaestu poziciju na tabeli.

Nogometaši NK Žepča nisu uspjeli u subotu upisati pobjedu i tri boda protiv Borca u Jelah, izgubili su ovaj susret rezultatom 2:1.

Naredni susret igra se u subotu 23.rujna kada nogometašima iz Žepča u goste dolazi ekipa NK Pobjeda iz Tešanjke, koja je nakon odigranih susreta šestog kola zauzela lidersku poziciju na tabeli.

Ostali susreti 6. Kola Druge lige FBiH.

Pobjeda iz Tešanjke slavila je pobjedu u 6. kolu Druge lige FBiH grupa Centar, te se nalazi na liderskoj poziciji. Pobjeda je nadigrala NK Jedinstvo 3:2, a strijelci za domaće su bili dva puta Muhamed Delić i jednom Aldin Bahtić, dok su ga goste pogađali Alen Smajlović i Esad Maletić. Azot je s minimalnih 1:0 bio bolji od Ilijaša, a jedini pogodak djelo je Adisa Korjenića u 80. minuti.

Borac je u Jelahu sa 2:1 savladao Žepče, a Natron u Maglaju sa 4:0 deklasirao Famos. Radnik i Krijava su podijelili bodove (2:2), a Rudar iz Zenice je na Koševu sa 6:1 deklasirao Bosnu Union.

Meč između Goražda i Usore nije odigran, s obzirom na to da je  važeći ugovor i ljekarsko uvjerenje imalo samo šest igrača gostiju, te će Goražde ovaj meč dobiti službenim rezultatom 3:0.

Na tabeli je prva Pobjeda s 12 bodova, dok Radnik Hadžići i Azot imaju po 11. Na dnu je Usora s tri boda, dok Bosna Union i Žepče imaju po 4.