Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

Valentina Vavra i Vedran Marčeta iz BiH svjetski prvaci u tangu

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Bosanskohercegovački plesači Vedran Marčeta i Valentina Vavra iz Plesnog kluba Aster iz Sarajeva postali su prvaci svijeta u argentinskom tangu.

Plesni dvojac se okitio zlatom na Svjetskom prvenstvu koje se održalo u blizini Varšave u Poljskoj, na kojem je nastupilo više od 1.000 plesača.

Vedran i Valentina su osvojili prvo mjesto u sve četiri discipline argentinskog tanga, a u kategoriji salse bili su četvrtoplasirani u konkurenciji 45 parova.

"Vedran se prije nekoliko godina okitio titulom svjetskog prvaka u salsi s bivšom partnericom tako da je bilo za očekivati da će se opet plasirati na visoku poziciju s novom partnericom, kojoj je ovo drugi turnir. Ovo je prva titula svjetskog prvaka u tangu i s ponosom su još jednom pokazali kakve plesne talente krije naša domovina, koja nažalost još uvijek nije dovoljno pokazala razumijevanja i brigu za ulaganjem u ovaj sport i umjetnost", rekli su iz Plesnog kluba Aster.

Prvaci će se u Sarajevo vratiti u ponedjeljak, a kako poručuju iz Astera, ljubav prema plesu će i dalje nastaviti dijeliti kroz redovne treninge salse i tanga, ali i radu s djecom u klubu.

Izvor: Klix.ba