Danas obilježen završetka radova na sanaciji klizišta Orlovik u općini Žepče

Radovi na sanaciji klizišta Orlovik završeni su u sklopu UNDP-vog projekta “Inicijativa za smanjenja rizika od katastrofa”. Federalno ministarstvo prostornog uređenja i Općina Žepče izdvojili su sredstva u iznosu od 41.399,15 BAM za sanaciju klizišta, a UNDP je vršio stručni nadzor i upravljao projektom.

Opširnije...

U prepunoj dvorani Doma kulture Žepče održan humanitarni koncert"Srce nije kamen"

Večeras je na blagdan sv. Nikole, u kino dvorani Doma kulture s početkom u 17, 00 sati održan koncert učenika Osnovne škole Žepče pod nazivom „Srce nije kamen“. Isti naziv nosi i sama akcija učenika i nastavnika Osnovne škole Žepče, koja u sebi ima humanitarnu notu, jer cilj je prikupiti potrebna sredstva onoj djeci koja su u potrebi.

Opširnije...

Jak vjetar protekle noći u Žepču nanio štete na pojedinim objektima, dizao je krovove, lomio crjepove, obarao stabla...

Jak vjetar koji je protekle noći poharao prostor općine Žepče skoro sve stanovnike je ostavio bez napajanja električnom energijom. Promet na magistralnoj cesti M17. kao i regionalnim pravcima u više navrata je bio blokiran, prometovalo se otežano i alternativnim pravcima. Vatrogasci su tijekom  protekle noći intervenirali na širem području naše općine i pomagali pri uklanjanju srušenih stabala, krovova, dimnjaka i svih drugih nastalih šteta prouzročenih jakim vjetrom.

Opširnije...

U Žepču izvedena dokumentarna predstava Sedam

Sinoć je u kino dvorani Doma kulture u Žepču, pod pokroviteljstvom Međureligijskog vijeća u BiH i Švedskog instituta, izvedena predstava Sedam.
Dokumentarna drama “Sedam” govori o sedam istinitih priča žena iz različitih dijelova svijeta i njihovoj borbi za osnovna životna prava, govori o nasilju nad ženama s porukom da diskriminacija i zlostavljanje žena, nemaju temelj ni u jednoj religiji.

Opširnije...

Nastavak aktivnosti u sklopu projekta LIR u Općini Žepče -podizanje nasada jagode i lješnjaka

Dana 22. i 29.11.2017.godine izvršena je isporuka repromaterijala za podizanje nasada lješnjaka za 9 korisnika projekta u općini Žepče u sklopu projekta LIR. Korisnicima su isporučena gnojiva, zaštitna sredstva, bačve, sustav za navodnjavanje, a početkom prosinca je planirana isporuka sadnica lješnjaka.

Opširnije...

Večeras počinje malonogometni Božićni turnir pod nazivom „Dolazi Božić“

Peti po redu malonogometni Božićni turnir pod nazivom „Dolazi Božić“ počinje danas od 17:30 u dvorani KŠC Don Bosco.

Turnir organizuju KŠC „Don Bosco“ Žepče i Salezijanska zajednica. Ove godine turnir je podijeljen u dvije kategorije, te je tako uvedena kategorija veterana 40+ i broji 18 ekipa, dok kategorija veterana broji 6 ekipa.

Otvaranje turnira je u petak, 08.12.2017. u 17:30, a nakon toga će se utakmice odigravati u sve dane vikenda, pa onda opet pauza do narednog vikenda. Turnir se završava 22.12.2017. godine.

Opširnije...

Razvoj plasteničke proizvodnje u općinama Žepče i Maglaj i Gradu Doboj

 

Na području općina Žepče i Maglaj i Grada Doboj trenutno je u toku implementacija projekta „Zimska proizvodnja povrća u plastenicima u općinama Žepče i Maglaj i Gradu  Doboj“.

Implementacija projekta je počela 01.11.2017.god. i traje do 30.03.2018.god. Implementator projekta je Razvojna agencija Žepče, dok su partneri kao i su financijeri projekta CRS (Catolich Relief Services), Općina Žepče, Općina Maglaj i Grad Doboj.

Opširnije...

Stranica 1 od 123