Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

Korisnice projekta „Žene liderice u Agrobiznisu“ iz Žepča posjetile Stolac

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

 

Studijsko putovanje je imalo za cilj ekonomsko osnaživanje žena kroz stjecanje novih znanja, i upoznavanje sa primjerima dobre prakse provođenja poslovnih aktivnosti u sektoru agrobiznisa. Korisnice projekta su imale priliku i upoznati se sa načinom rada udruženja žena i poljoprivredne zadruge čiji radom rukovode žene. Upoznate su sa načinom zajedničke proizvodnje različitih prerađevina od voća i povrća i prerade ljekovitog bilja. Najvažnija naučena lekcija jeste da se samo zajedničkim radom i plasmanom proizvoda na tržište može osigurati dovoljno prihoda za domaćinstva, kontinuitet proizvodnje i razvijati novi proizvodi.

UŽ „Orhideja“ i Zadruga “Hercegovka” okupljaju žene poljoprivrednice sa područja Stoca i Hercegovine. Bave se otkupom, preradom i pakovanjem voća, povrća i ljekovitog bilja. U svom asortimanu imaju različite vrste džemova, sokova, ajvar, sušeni paradajz u maslinovom ulju, marinirani bijeli luk, eterična ulja od smilja, lavande, kadulje i ostale proizvode. Rade na principu socijalnog poduzetništva i svojim poslovanjem osiguravaju nova radna mjesta. 

Studijsko putovanje medijski je popratio Radio Žepče.

Putovanje je organizirano u  okviru projekta „Žene liderice u Agrobiznisu“ kojeg financira Američko veleposlanstvo u Sarajevu, a implementira i sufinancira Udruga poduzetnika i poslodavaca Žepče.