Utorak, Svibanj 22, 2018

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

Žepče: Održana završna konferencija projekta „Žene liderice u agrobiznisu“

Danas, 14. lipnja u prostorijama Udruge poduzetnika i poslodavaca Žepče upriličena je završna konferencija projekta  „Žene liderice u agrobiznsu“.

Na završnoj konferenciji projekta  predstavljene su sve provedene aktivnosti i postignuti rezultati projekta koji su doprinijeli ostvarenju specifičnih ciljeva projekta - ekonomskom osnaživanju neuposlenih žena u ruralnim područjima kroz primjenu novih znanja u procesima prerade i proizvodnje gotovih proizvoda, planiranja poduzetničkog poduhvata i promocije. U ovom projektu sudjelovale su   62 neuposlene žena s područja Žepča i Zavidovića, istaknula je projekt koordinatorica Tea Samarđić Memčić.

Implementacijom projekta „Žene liderice u agrobiznisu“ doprinijelo se promociji  liderstva žena u sektoru agrobiznisa s ciljem njihovog privrednog i socijalnog napretka. Nekoliko sudionica u projektu  nakon  njegove  implementacije, provedenih edukacija i stečenog znanja, samostalno je pokrenulo proizvodnju i registriralo obrt.  Jedna od njih jeste i Gordana Antolović koja se bavi proizvodnjom prirodnom kozmetike i koja ističe da je sudjelovanje u ovom projektu doprinijelo da se odvaži na korak samostalnog pokretanja vlastitog biznisa.

Mukadesa Keserović korisnica iz Zavidovića ističe da je veoma važno što će  po okončanju ovoga projekta Udruga poslodavaca i poduzetnika i dalje biti uz korisnice i pružati im svu potrebnu pomoć.

Projekt  „Žene liderice u agrobiznsu“  , čija je implementacija trajala godinu dana, financirala je  Američka ambasada u Sarajevu, a implementirala  i sufinancirala  Udruga poduzetnika i poslodavaca Žepče. Ukupna vrijednost projekta je 15 567 američkih dolara.

M.M.