Srijeda, Travanj 25, 2018

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

Foto: Otvorena 2. likovna kolonija „Ismet Čahtarević Žepče 2017.“

Nakon „Žepačkog pletera“ i izložbe slika štićenika Dnevnog centra za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama u Žepču pod nazivom „Naš čarobni svijet“, danas je na obroncima Matinskog visa službeno otvorena i treća manifestacija ovogodišnjeg „Žepačkog ljeta“, a u pitanju je 2. likovna kolonija „Ismet Čahtarević Žepče 2017.“

Likovnu koloniju je točno u 11,00 sati, otvorio ravnatelj JU „Dom kulture“ Žepče Miroslav Ilić, koji je ovom prigodom pozdravio sve nazočne umjetnike i goste, te im zaželio dobrodošlicu i uspješno kreativan rad. Ilić je također, osvrćući se na prošlogodišnju 1. likovnu koloniju kazao, da će ovo masovno okupljanje umjetnika u Žepču, točnije na Visu, postati tradicionalna manifestacija rezervirana za mjesec lipanj, i koja će iz godine u godinu okupljati sve veći broj eminentnih slikara, vrhunskih umjetnika.

Inače, na 2. likovnoj koloniji „Ismet Čahtarević“ aktivno sudjeluje 15-tak poznatih slikara iz Žepča, Zavidovića, Maglaja, Travnika i Nove Bile, a društvo im prave i ljubitelji iskonske prirode i šarolikih pejzaža koje svojim posjetiteljima pruža žepački Matinski vis.

Danas, prvog dana, već su sklopljena brojna prijateljstva, i što je najvažnije stvorena su  zanimljiva umjetnička djela, koja će široj žepačkoj javnosti biti predstavljena u listopadu prilikom obilježavanja Dana općine Žepče.

Umjetnici svoju avanturu nastavljaju i sutra, 18. lipnja, a organizatori Kolonije, JU „Dom Kulture“ Žepče i CEDRA, pozivaju sve Žepčanke i Žepčake da iskoriste nedjeljno popodne i pridruže im se u ovoj nezaboravnoj priči, koja će zasigurno svima ostati u lijepom sjećanju.