Srijeda, Kolovoz 15, 2018

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

Svečanim presijecanjem vrpce u rad puštena novoizgrađena cesta u Novom Naselju u Žepču

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Uz svečani doček djelatnika i djece Centra te velikog broja mještana, načelnik Općine Žepče Mato Zovko, predsjednik MZ Novo Naselje , predsjedavajući OV, Muhamed Jusufović, Federalni ministar prostornog uređenja, Josip Martić, simboličnim presijecanjem vrpce pustili su cestu u promet.

Načelnik Mato Zovko je kazao da je prošle godine u ovo vrijeme bilo otvaranje Centra za djecu i odrasle s posebnim potrebama, i tada je bilo jasno da cesta kojom djeca svakoga dana s roditeljima i odgajateljima dolaze u Centar, nije uređena kako treba, i da je potrebno nešto uraditi po tom pitanju. Stoga je odlučeno završiti cestu pored ove ustanove . „ Ono što je meni važno to je da smo imali razumijevanje Federalnog ministarstva prostornog uređenja i ministra Josipa Martića, koji je odvojio 56. 000, 00 KM, a općina je iz proračuna osigurala 48.000, 00 KM za još jedan krak u Novom Naselju. Radimo da stvorimo što bolje uvjete kako mještanima ove zajednice, tako i korisnicima Centra za djecu i odrasle s posebnim potrebama u Novom Naselju“, kazao je načelnik Mato Zovko.

Ovaj projekt je samo jedan u nizu kojega općina Žepče realizira u suradnji s Federalnim ministarstvom prostornog uređenja.

Izgradnja ove ceste odvijala se u sklopu programa sanacija šteta od poplave i klizišta. „Mi ćemo i dalje sudjelovati u svim projektima koje Općina Žepče kandidira prema Federalnom ministarstvu“, kazao je ministar Josip Martić. Ovom prilikom je dodao da trenutno aktualni projekt kojeg Federalno ministarstvo prostornog uređenja provodi u Žepču jest utopljavanje zgrade Doma kulture, a drugi je izgradnja ceste u Lupoglavu koja je u tijeku .

„ I dosadašnjih godina ministarstvo na čijem sam čelu je podržavalo je projekte u Općini Žepče, tako će biti i u idućim godinama“, dodao je ministar Martić.

A.T