Srijeda, Kolovoz 15, 2018

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

U Žepču održana kros utrka pod motom "Trčanjem do zdravlja"

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 


Na samoj utrci sudjelovalo je ukupno 390 učenika, također po prvi put nakon utrke učenika na otvorenoj utrci sudjelovalo je i četrdesetak seniora. Sudjelovali su učenici osam škola, tri srednje i pet osnovnih škola.


Prije same utrke ispred dvorane SMŠ Žepče Goran Jurić organizator utrke je u ime Udruge pedagoga tjelesne i zdravstvene kulture, pozdravio sve prisutne. „ Ovdje smo danas radi vas,koji predstavljate sebe i svoju školu. Bitno je sudjelovati ali dajte sve od sebe i da ostvarite što bolji rezultat, to promoviramo i to vas učimo i na nastavi “ , naglasio je. Dodao je i da je ove godine seniorska utrka organizirana prvi put, a od idućih godina pokušat će se podići na veći nivo, te aplicirati i u drugim općinama, kao bi bilo što više natjecatelja.


U konkurenciji djevojčica osnovnih škola treće mjesto osvojila je Maličbegović Alma, drugo mjesto Šišić Belkisa a prvo mjesto Vranković Ivona.
U konkurenciji dječaci osnovnih škola treće mjesto je osvojio Bartulović Angeli, drugo Jozinović Marko i prvo mjesto Andrej Blek. U konkurenciji djevojaka srednjih škola treće mjesto je osvojila Rajković Vesna, drugo mjesto Matijević Valentina a prvo mjesto je osvojila Tomas Helena.


U kategoriji muškaraca srednja škola treće mjesto je osvojio Lupić Marko drugo mjesto Jukić Tomislav a prvo Budimir Nikola.
U kategoriji seniorke treće mjesto je osvojila Andrić Slavica, drugo mjesto Radoš Marinka i prvo mjesto Širić Marina, dok je u kategoriji seniora treće mjesto pripalo Avdić Enesu, drugo mjesto Trogrlić Nikoli i prvo mjesto je pripalo Širić Ivanu.


Predstavnik OSCE-a Alen Ćosić ovom prilikom je kazao da je malo gradova u BiH koji kao Žepče okupe svoje mlade na ovakvim događajima, te da je cilj današnje utrke promocija zdravih životnih navika i međureligijske suradnje među školama Općine Žepče.
Današnja utrka održana je pod pokroviteljstvom Općine Žepče i Misije OSCE-a u BiH.

A.T