Nedjelja, Kolovoz 19, 2018

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

Otpočela implementacija projekta „competenceNET“

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 


U četvrtak, 12.10.2017. godine s početkom u 09:00 sati u Motelu "California" Žepče, održana je kick - off prezentacija i press konferencija povodom zvaničnog predstavljanja projekta „competenceNET“- „Improvement of transnational business environment through development of business competence centres and networks“ u prijevodu "Poboljšanje transnacionalnog poslovnog okruženja kroz razvoj centara poslovnih kompetencija i mreža.


Projekt „competenceNET“ implementiraj Razvojna agencija Žepče kao vodeći partner, s partnerima Unija poslodavaca Crne Gore, i Općine Stari Jankovci i Tovarnik iz Hrvatske. Projekt je odobren za financiranje u okviru prvog poziva za dostavu projektnih prijedloga u okviru programa prekogranične suradnje INTERREG IPA Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014. – 2020.
Implementacija je započela 01.06.2017.godine, a ukupan proračun je 670.619,24 EUR, od čega EU financira 85% dok 15% sufinanciraju partneri na projektu.


Trajanje projekta je 30 mjeseci, tokom kojih će se raditi na implementaciji glavnog cilja projekta kroz koji je planirano unaprijediti održivi ekonomski razvoj u Zeničko-dobojskom kantonu (BiH), Vukovarsko-srijemskoj županiji (CRO) i Podgorici (MNE) primjenom inovativnih modela i pristupa u jačanju konkurentnosti lokalnih malih i srednjih poduzeća.


Projekt će u programskom području pružiti zajedničku intervenciju četiri partnerske organizacije iz tri zemlje koje će doprinijeti jačanju socijalnog, ekonomskog i teritorijalnog razvoja kroz poboljšanje infrastrukture, usluga i mreža.

Očekivani rezultati projekta su: uspostava tri transnacionalna centra za razvoj poslovnih kompetencija za MSMEs u Zeničko-dobojskom kantonu (BiH), Vukovarsko-srijemskoj županiji (R Hrvatska) i gradu Podgorici (Crna Gora); poboljšane poslovne kompetencije nezaposlenih mladih osoba kroz obuku i praktične mentorske programe, unaprijeđeno znanje i vještine MSMEs na uvođenju novih tehnologija i inovativnih rješenja u poslovanju putem pametnih programa suradnje, razvoj modela prekograničnog partnerstva javnog, privatnog i istraživačkog sektora za pristup i razmjenu sposobnosti, iskustva i znanja za povoljno poslovno okruženje.


U uvodnom dijelu press konferencije prisutnima su se obratio projekt menadžer Jugoslav Sarajlić, koji je ukratko predstavio projekt te se zahvalio cjelokupnom projektnom timu na pripremi i implementaciji projekta.

Nakon uvodnog izlaganja, prisutnima su se obratili Branka Janko – Direktorica Razvojne agencije Žepče, Dragan Sudarević – načelnik općine Stari Jankovci, Mirza Mulešković – predstavnik Unije poslodavaca Crne Gore i Ruža Veselčić – Šijaković – načelnica općine Tovarnik, koji su iznijeli svoje zadovoljstvo projektom i zajedničkom suradnjom te istaknuli da projekt competenceNET predstavlja zajedničku viziju za unaprjeđenje i kreiranje održivog ekonomskog razvoja.