Nedjelja, Travanj 21, 2019

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

SMŠ Žepče: Upriličena druga faza projekta „Aktivni građani“

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 


Događaju su prisustvovali direktorica British Councila BiH, Larisa Halilović, načelnik Općine Žepče,Mato Zovko, menadžerica programa „Active Citizens“za Zapadni Balkan, Alma Hasić, Predsjedavajući Općinskog vijeća Općine Žepče, Muhamed Jusufović, direktor škole, Adil Gačić, predsjednik partnerske organizacije Crveni Križ Općine Žepče, Marko Sinanović, direktorica Razvojne Agencije Općine Žepče, Branka Janko, direktor Centra za socijalni rad Općine Žepče, Edin Šišić, direktorica JU Dom Zdravlja Žepče, Ana Zlovečera Jukić, sudionici u programu i učenici škole, kao i predstavnici lokalne administracije, nevladinih organizacija i medija.


Na samom početku svim prisutnima se obratio načelnik Općine Žepče, Mato Zovko, kazao je da ovaj projekt realiziran u cilju razvijanja međunacionalnih odnosa na području Općine Žepče.


Direktoricu British Councila u BiH Larisa Halilović, ovom prilikom je poručila učenicima s područja Općine Žepče koji su sudionici projekta da su sada dio grupe od 540 mladih ljudi, u šest zemalja zapadnog Balkana, te istaknula da je na njima odgovornost mijenjati sredinu u kojoj žive.


Direktor SMŠ Žepče,Adil Gačić naveo je da su učenici i profesori spremni da prihvate i svaki veći projekt jer za to posjeduju kapacitete.


Inače Aktivni građani, provodi aktivnosti kojima se motiviraju i obučavaju mladi iz različitih krajeva Zapadnog Balkana kako bi bolje razumjeli potrebe svojih lokalnih zajednica i njihov položaj u regiji te aktivno radili na njihovom unaprjeđenju.

Partneri British Councila na projektu su Crveni Križ Općine Žepče, Nansen dijalog centar Mostar i Smart Centar Cazin.

A.T