Petak, Ožujak 22, 2019

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

Prezentacijom implementiranih i novih projekata Razvojna agencija žepče obilježila osam godina rada i postojanja

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Razlog današnjeg okupljanja je prezentiranje ostvarenih rezultata u okviru projekta“ Zimska škola poduzetništva“, Plastenička proizvodnja“ i najava početka novog projekta „ Povećanje razvojnih potencijala kroz izvođenje instrumenata koji potiču poduzetništvo, međuopćinsku suradnju i nova ulaganja“.

„Projekti su uspješno završeni, naučene su nove lekcije koje će primijeniti u budućim sličnim projektima, prepoznate su nove potrebe različitih ciljnih grupa s terena“, kazala je u uvodnom obraćanju Marjana Tomić, koja se u ulozi moderatora današnje svečanosti odlično snašla.


U svom današnjem obraćanju direktorica Razvojne agencije Žepče Branka Janko osvrnula se na proteklih 8 godina rada i postojanja Razvojne agencije u području lokalnog ekonomskog razvoja općine Žepče koji uključuje više segmenata važnih za lokalnu zajednicu, od ekonomske obnove, stvaranja radnih mjesta i ljudskih resursa, razvoja infrastrukture, poticanja investicija, rada s dijasporom i domaćim kompanijama od procesa nastajanja do faze rasta konkurentnosti na domaćem i inozemnom tržištu.
„ U osam godina rada primljeno je preko 100 projekata i jednako toliko realizirano- samostalno, u suradnji s Općinom Žepče ili u partnerstvu s nevladinim organizacijama, privatnim sektorom, zadrugama i mjesnim zajednicama“, naglasila je Janko, koja se ovom prigodom zahvalila svima na suradnji i pruženom povjerenju i potpori u proteklom periodu.


Načelnik Mato Zovko je podsjetio nazočne na prilike koje su bile aktualne u vrijeme osnivanja Agencije, kada nije bilo jednostavno formirati Razvojnu agenciju na općinskoj razini. Agencija je opravdala povjerenje koje joj je ukazalo i dalo Općinsko vijeće Žepče, istaknuo je Zovko i čestitao direktorici i uposlenicima na iznimnom trudu i zalaganju u proteklom periodu, za mnogobrojne projekte i potporu koju svakodnevno pružaju kako Službama i ustanovama, na uspješnom radu u proteklih osam godina i svim uspješno realiziranim projektima koji su nam kod donatora otvorili sva vrata za buduće projekte.

„Uvijek ćemo biti otvoreni za suradnju s drugim Agencijama i općinama s kojima ćemo implementirati buduće projekte koji će doprinositi boljitku i boljim uvjetima života svih građana u općini Žepče“, naglasio je načelnik Zovko

Više o rezultatima projektima nazočni su doznali kroz prezentacije uposlenika RAŽ-a.

Kroz prezentaciju Marjane Tomić nazočni su imali prigodu više o ostvarenim rezultatima u okviru projekta „Zimska škola poduzetništva“ , a o projektu „Plastenička proizvodnja u općinama Žepče, Maglaj i grad Doboj“ kroz prezentaciju, govorila je dipl.ing.agr Marjana Zovko.


Najavu novog projekta „Povećanje razvojnih potencijala kroz uvođenje instrumenata koji potiču poduzetništvo, međuopćinsku suradnju i nova ulaganja“ kojeg sufinancira Europska unija u okviru zajedničkog programa Europske unije i Vlade Njemačke za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj, EU ProLocal a implementira Razvojna agencija Žepče u partnerstvu s Općinom Gračanica, prezentirao je Jugoslav Sarajlić.


Na kraju današnje svečanosti podijeljeni su certifikati svim polaznicima projekata“Zimska škola poduzetništva“ Adnanu Sarajlić, Naimu Zečak, Emiru Tutnić, Gordani Antolović, Dženiti Hopić i Muameru Omahić.

Načelnik Mato Zovko i direktorica RAŽ-a Branka Janko su uručili i zahvalnica suradnicima i medijima u znak zahvale za dobru suradnju u proteklih osam godina. Između ostalih, za ažurno medijsko praćenje zahvalnicu je dobila naša kuća Radio Žepče.

Za projekt“ Plasteničke proizvodnje Zahvalnice su dobili : općine Maglaj, Žepče, grad Doboj, CRS, Eldar Kusur, Gabrijela Perković, Nihad Grcić, Slađana Đukić, Lucija Dunđer i Eko- eko Plast.

Zahvalnice za osam godina RAŽ-a uručena su JU Službi za zapošljavanje ZDK, Birou rada Žepče, za medijsku promociju i potporu Radio Žepču, Radiopostaji Žepče, portalu Žepče.ba, Arminki Memišević dopisnici Dnevnog avaza, Mineli Pamuk Oslobođenje BiH i Akta. Ba.

Nakon današnje radne svečanosti zvanično je s radom počela „Start up akademija“ Žepče u okviru koje će dvadeset polaznika osmisliti vlastitu ili zajedničku poduzetničku ideju te stvoriti bazu budućih projekata i novih biznisa. Nakon Žepča, Akademija će biti upriličena i na području općine Gračanica.