Utorak, Svibanj 22, 2018

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

Prezentacijom implementiranih i novih projekata Razvojna agencija žepče obilježila osam godina rada i postojanja

Razvojna agencija Žepče, danas s početkom u 11 sati u sali Općinskog vijeća Žepče upriličila prezentaciju ostvarenih rezultata u okviru nekoliko završenih projekata i najavila nove projekte.
Današnjoj svečanosti su nazočili načelnik općine Žepče Mato Zovko, predsjedavajući OV Žepče Muhamed Jusufović, direktor JU Službe za zapošljavanje ZDK, Anto Pešić, pomoćnik Općinskog načelnika službe za gospodarstvo općine Žepče Namik Maličbegović, Lucija Dunđer iz Službe gospodarstva općine Žepče sektor poljoprivrede, ispred CRS a Gordana Radić, predstavnici općina partnera na projektu, ispred općine Maglaj Sadika Huskić i grada Doboja Marina Protić, predstavnici općine Gračanica, Mirza Hodžić i Fernada Helić Čamdžić, ravnatelji i pomoćnici srednjih škola u Žepču, Marinko Antunović ispred KŠC- a i Nedim Mehić SMŠ-a, Anto Perković predstavnik Biroa rada Žepče, agronomi angažirani na projektu, predavači na Star up akademiji, predstavnici medija i gosti.

Razlog današnjeg okupljanja je prezentiranje ostvarenih rezultata u okviru projekta“ Zimska škola poduzetništva“, Plastenička proizvodnja“ i najava početka novog projekta „ Povećanje razvojnih potencijala kroz izvođenje instrumenata koji potiču poduzetništvo, međuopćinsku suradnju i nova ulaganja“.

„Projekti su uspješno završeni, naučene su nove lekcije koje će primijeniti u budućim sličnim projektima, prepoznate su nove potrebe različitih ciljnih grupa s terena“, kazala je u uvodnom obraćanju Marjana Tomić, koja se u ulozi moderatora današnje svečanosti odlično snašla.


U svom današnjem obraćanju direktorica Razvojne agencije Žepče Branka Janko osvrnula se na proteklih 8 godina rada i postojanja Razvojne agencije u području lokalnog ekonomskog razvoja općine Žepče koji uključuje više segmenata važnih za lokalnu zajednicu, od ekonomske obnove, stvaranja radnih mjesta i ljudskih resursa, razvoja infrastrukture, poticanja investicija, rada s dijasporom i domaćim kompanijama od procesa nastajanja do faze rasta konkurentnosti na domaćem i inozemnom tržištu.
„ U osam godina rada primljeno je preko 100 projekata i jednako toliko realizirano- samostalno, u suradnji s Općinom Žepče ili u partnerstvu s nevladinim organizacijama, privatnim sektorom, zadrugama i mjesnim zajednicama“, naglasila je Janko, koja se ovom prigodom zahvalila svima na suradnji i pruženom povjerenju i potpori u proteklom periodu.


Načelnik Mato Zovko je podsjetio nazočne na prilike koje su bile aktualne u vrijeme osnivanja Agencije, kada nije bilo jednostavno formirati Razvojnu agenciju na općinskoj razini. Agencija je opravdala povjerenje koje joj je ukazalo i dalo Općinsko vijeće Žepče, istaknuo je Zovko i čestitao direktorici i uposlenicima na iznimnom trudu i zalaganju u proteklom periodu, za mnogobrojne projekte i potporu koju svakodnevno pružaju kako Službama i ustanovama, na uspješnom radu u proteklih osam godina i svim uspješno realiziranim projektima koji su nam kod donatora otvorili sva vrata za buduće projekte.

„Uvijek ćemo biti otvoreni za suradnju s drugim Agencijama i općinama s kojima ćemo implementirati buduće projekte koji će doprinositi boljitku i boljim uvjetima života svih građana u općini Žepče“, naglasio je načelnik Zovko

Više o rezultatima projektima nazočni su doznali kroz prezentacije uposlenika RAŽ-a.

Kroz prezentaciju Marjane Tomić nazočni su imali prigodu više o ostvarenim rezultatima u okviru projekta „Zimska škola poduzetništva“ , a o projektu „Plastenička proizvodnja u općinama Žepče, Maglaj i grad Doboj“ kroz prezentaciju, govorila je dipl.ing.agr Marjana Zovko.


Najavu novog projekta „Povećanje razvojnih potencijala kroz uvođenje instrumenata koji potiču poduzetništvo, međuopćinsku suradnju i nova ulaganja“ kojeg sufinancira Europska unija u okviru zajedničkog programa Europske unije i Vlade Njemačke za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj, EU ProLocal a implementira Razvojna agencija Žepče u partnerstvu s Općinom Gračanica, prezentirao je Jugoslav Sarajlić.


Na kraju današnje svečanosti podijeljeni su certifikati svim polaznicima projekata“Zimska škola poduzetništva“ Adnanu Sarajlić, Naimu Zečak, Emiru Tutnić, Gordani Antolović, Dženiti Hopić i Muameru Omahić.

Načelnik Mato Zovko i direktorica RAŽ-a Branka Janko su uručili i zahvalnica suradnicima i medijima u znak zahvale za dobru suradnju u proteklih osam godina. Između ostalih, za ažurno medijsko praćenje zahvalnicu je dobila naša kuća Radio Žepče.

Za projekt“ Plasteničke proizvodnje Zahvalnice su dobili : općine Maglaj, Žepče, grad Doboj, CRS, Eldar Kusur, Gabrijela Perković, Nihad Grcić, Slađana Đukić, Lucija Dunđer i Eko- eko Plast.

Zahvalnice za osam godina RAŽ-a uručena su JU Službi za zapošljavanje ZDK, Birou rada Žepče, za medijsku promociju i potporu Radio Žepču, Radiopostaji Žepče, portalu Žepče.ba, Arminki Memišević dopisnici Dnevnog avaza, Mineli Pamuk Oslobođenje BiH i Akta. Ba.

Nakon današnje radne svečanosti zvanično je s radom počela „Start up akademija“ Žepče u okviru koje će dvadeset polaznika osmisliti vlastitu ili zajedničku poduzetničku ideju te stvoriti bazu budućih projekata i novih biznisa. Nakon Žepča, Akademija će biti upriličena i na području općine Gračanica.