Nedjelja, Siječanj 20, 2019

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

Proslavljen Dan škole SMŠ Žepče

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 


Učenici i uposlenici pripremili  su svečani program koji je otvorila vokalna skupina Odom radosti pod ravnanjem profesora Nedima Talića, a program su vodili Ivan Mrkonjić i Lejla Cikotić.
Sam svečani program otpočeo je intoniranjem Himne BiH.

Na početku svečanosti nazočnima se obratio ravnatelj SMŠ Žepče Adil Gačić osvrnuvši se na školsku 2017./2018. godinu u kojoj je ova obrazovna institucija izrasla u jednu suvremeno odgojnu ustanovu. Direktor Gačić je podsjetio nazočne da se u ovoj ustanovi od 2005. godine, od integracije, nastava izvodi po dva nastavna plana i programa BNPiP i HNPiP i koja kao takva predstavlja jedinstven pozitivni primjer funkcioniranja škole u BiH, kao jedne od najvećih škola u kantonu i u FBiH.


Jedan od rezultata rada je i prvi broj školskog lista koji je u potpunosti djelo učenika i profesora ove škole, od ideje do samog tiska, istaknuo je direktor Gačić.
„ U toku godine stavili smo akcent u napredovanju iz oblasti robotike i informatike, postali smo jedina škola u FBiH kao ovlašteni centar za edukaciju iz ovog područja u suradnji s Asocijacijom informatičara FBiH“, naglasio je direktor SMŠ Adil Gačić u svom pozdravnom govoru koji uputio čestitku svim uposlenicima, učenicima i roditeljima s obećanjem da zajedno idemo sigurnim koracima u bolju budućnost.


Vlada ZDK za potrebe ove obrazovne ustanove u protekloj godini izdvojila je 110. 000,00 KM istaknuo je ministra Sinanović i pohvalio rad škole koja ulaže u kvalitetu nastavnog procesa koji je iznimno dobar i razini Europskih škola.


Čestitku u povodu Dana škole uputio je i pomoćnik načelnika Službe za društvene djelatnosti općine Žepče Ilija Barešić odajući priznanje svima koji su zaslužni za stanje u ovoj obrazovnoj ustanovi, koja je otvorena za sve. Posebice roditeljima koji svakodnevno sudjelovanju u radu s upravom i profesorima kao partnari u razvoju školstva .
„SMŠ Žepče je škola koja će nuditi zvanja i zanimanja za budućnost. Za nastavak školovanja ili upošljavanje“, zaključio je Barešić svoj govor uz čestitku maturantima i učenicima generacije a svim uposlenicima i učenicima je čestitao Dan škole.


Posjetitelji današnje svečanosti u holu SMŠ Žepče imali su prigodu pogledati prezentaciju učeničkih zanimanja i naučenih lekcija tijekom svojega školovanja, gotovih proizvoda. Tako su učenici medicinske škole u suradnji s ekipom Crvenog križa Žepče, mjerili šećer u krvi i krvni tlak, posebno zanimanje posjetitelja je bilo za rad sekcije robotike koji su prezentirali svoja mala remek djela. Ako ustrebate nešto od zaštitne ili modne odjeće za vas je prava adresa radionica tekstilne škole koji su izložili svoje radove. Zanimljive i kreativne radove pokazali su i učenici metalne struke, posebnu pozornost su privukli interesantni roštilji za boravak u prirodi. A prave informacije o prometu i prometnoj kulturi dali su učenici prometne škole....
Posjetitelji su pozdravili ovu aktivnost predstavljanja zanimanja i učeničkih radova s nadom da će se ista nastaviti i u budućnosti.


Dan škole je uvijek prilika da se ponajbolji učenici i nagrade za postignute rezultate iz znanja i u sportskim dostignućima.
Učenici SMŠ Žepče, i ove godine, pokazali su svoja znanja, umijeća i sposobnosti na natjecanjima, kako u znanju tako i u sportu:
Stolni tenis
1.Bajro Hadžić učenik III-6 i Helena Tomas učenica III- d
2. Salem Efendić III-2 i Amina Jusufović I-1
3. Zinedin Šišić I- 1 i Amila Maličbegović III- 1

Odbojka (M)
1. III – 4
2. IV – 2
3. III – b

Odbojka (Ž)
1. II- 2
2. III- 1
3. III- d
Nogomet(M)
1. III-5
2. IV- 3
3. III-c
Nogomet(Ž)
1. I-e
2. III-1

Učenici SMŠ Žepče, od ukupno 19 ekipa, osvojila je prvo mjesto na kantonalnom natjecanju iz pružanja prve pomoći, samim tim uzeli su sudjelovanje na federalnom natjecanju.Treba napomenuti da su učenici bili uspješni i na kantonalnom natjecanju iz matematike, fizike i njemačkog jezika, gdje su učenici po HNPiP na natjecanju u Prozor- Rami iz matematike polučili značajne rezultate.

Uz prigodne poklone, cvijeće i riječi zahvale u zasluženu mirovinu ispraćeni su profesori : Sadudin Nalić, Ana Kapular, Emira Bilić, Mirko Trifunović i Nedžida Tabaković.
Za bezrezervnu potporu ovoj školi, u cilju boljih uvjeta za sve učenike i uposlenike, uprava škole dodijelila je  zahvalnicu   Općinskom vijeću Žepče koja je primio Muhamed Jusufović, predsjedavajući OV Žepče.


Uz skladbu Još ti se nadam, koju su izveli mladi i talentirani učenici Lea I Emir, nazočni su mogli pogledati reviju učenika Frizerskog smjera, koji su na Međunarodnom edukativnom kongresu, natjecanju frizersko - kozmetičkih škola u kategoriji pod nazivom Vjenčanje, osvojili prvo mjesto za cjelokupan izgled modela i 3. mjesto za najbolju frizuru.


Svim učenicima i uposlenicima čestitamo Dan škole!