Nedjelja, Siječanj 20, 2019

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

Studij novinarstva Sveučilišta u Mostaru proslavio 20. rođendan, povelja za suradnju i doprinos uručena Radiju Žepče

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Svečanu sjednicu otvorio je pročelnik Studija novinarstva prof. dr. sc. Ilija Musa, istaknuvši, između ostaloga, važnost sklapanja sporazuma s najsnažnijim medijskim kućama, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u Republici Hrvatskoj.

Velikom broju okupljenih uzvanika, među kojima i brojnim pripadnicima ‘sedme sile’, obratio se dekan Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru prof.dr.sc. Ivica Musić, zahvalivši svima koji su na bilo koji način pomogli da Studij novinarstva postane to što danas jest.

– Među studijima Filozofskoga fakulteta, koji najozbiljnije shvaćaju vlastitu narav i poslanje je Studij novinarstva, koji se svih ovih 20 godina razvijao prema uzoru na najbolje europske studije – kazao je dekan Musić, zahvalivši, tom prigodom, svima koji su pomogli u stvaranju ovog studija sve do današnje značajne obljetnice.

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof.dr. Zoran Tomić u svome je obraćanju posebno zahvalio novinarima, kako je kazao – herojima i svjetionicima – koji su od prvoga dana stali uz Studij novinarstva, te koji su svojim znanjem, vještinama, iskustvom…, doprinijeli da taj studij danas postane prepoznatljiv i izvan bh. granica. Ti isti ljudi, naglasio je rektor Tomić, nesebično i danas stoje uz ovaj sveučilišni studij.

Nakon dodjele nagrada, program obilježavanja 20. obljetnice Studija novinarstva nastavljen je predavanjima dr.sc.Marka Sapunara, red. prof., koji je govorio o temi „Novinarstvo- jučer, danas, sutra“, prof. dr. sc. Drago Marić o temi „O tri nadiruće pošasti suvremenog novinarstva- lažnim vijestima, politizaciji i portalizaciji“ te novinarka Anita Malenica o temi „Koliko su elektronički mediji i društvene mreže doprinijeli neprihvatljivom govori i govoru mržnje u javnosti“.

Sve fotografije mogu se pogledati na službenoj facebook stranici Filozofskog fakulteta.