Utorak, Svibanj 22, 2018

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

Studij novinarstva Sveučilišta u Mostaru proslavio 20. rođendan, povelja za suradnju i doprinos uručena Radiju Žepče

Povelju za suradnju i osobit doprinos studiju Novinarstva Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru dobio je, među ostalima, Radio Žepče.

Studij novinarstva Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru svečanošću priređenom u fakultetskom Amfiteatru A.B. Šimića proslavio je u srijedu, 16. Svibnja   dva desetljeća uspješnoga djelovanja.

Svečanost je bila prigoda da se zaslužnim pojedincima i medijskim kućama uruče povelje, plakete i zahvalnice, kao tek mali doprinos onomu što su učinili i još čine, ne samo za taj studij, već i za razvoj novinarske profesije.

Povelja   za suradnju i osobit doprinos promociji Studija novinarstva  Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru  dodijeljena je Radiju Žepče. Povelju,  glavnoj i odgovornoj urednici Radio Žepča, Marjani Matijević,  uručio je pročelnik Studija dr. sc. Ilija Musa.

 

Svečanu sjednicu otvorio je pročelnik Studija novinarstva prof. dr. sc. Ilija Musa, istaknuvši, između ostaloga, važnost sklapanja sporazuma s najsnažnijim medijskim kućama, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u Republici Hrvatskoj.

Velikom broju okupljenih uzvanika, među kojima i brojnim pripadnicima ‘sedme sile’, obratio se dekan Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru prof.dr.sc. Ivica Musić, zahvalivši svima koji su na bilo koji način pomogli da Studij novinarstva postane to što danas jest.

– Među studijima Filozofskoga fakulteta, koji najozbiljnije shvaćaju vlastitu narav i poslanje je Studij novinarstva, koji se svih ovih 20 godina razvijao prema uzoru na najbolje europske studije – kazao je dekan Musić, zahvalivši, tom prigodom, svima koji su pomogli u stvaranju ovog studija sve do današnje značajne obljetnice.

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof.dr. Zoran Tomić u svome je obraćanju posebno zahvalio novinarima, kako je kazao – herojima i svjetionicima – koji su od prvoga dana stali uz Studij novinarstva, te koji su svojim znanjem, vještinama, iskustvom…, doprinijeli da taj studij danas postane prepoznatljiv i izvan bh. granica. Ti isti ljudi, naglasio je rektor Tomić, nesebično i danas stoje uz ovaj sveučilišni studij.

Nakon dodjele nagrada, program obilježavanja 20. obljetnice Studija novinarstva nastavljen je predavanjima dr.sc.Marka Sapunara, red. prof., koji je govorio o temi „Novinarstvo- jučer, danas, sutra“, prof. dr. sc. Drago Marić o temi „O tri nadiruće pošasti suvremenog novinarstva- lažnim vijestima, politizaciji i portalizaciji“ te novinarka Anita Malenica o temi „Koliko su elektronički mediji i društvene mreže doprinijeli neprihvatljivom govori i govoru mržnje u javnosti“.

Sve fotografije mogu se pogledati na službenoj facebook stranici Filozofskog fakulteta.