Četvrtak, Lipanj 20, 2019

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

U srijedu, 13. lipnja "Žepački pleter 2018." večer izvorne glazbe i folklora

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 Žepački pleter je tradicionalna manifestacija koja se organizira u znak sjećanja na pokojne Niku Grlića i Nevenka Mandurića koji su ostavili neizbrisiv trag i dali veliki doprinos njegovanju i očuvanju izvorne pjesme u žepačkom kraju.
Prema najavama organizatora na ovogodišnjem Pleteru uz domaća kulturno umjetnička društva, uz pratnju Igora Kontića na šargiji i Tomislava Andrića na violini, nastupiti će izvorne grupe Braća Kapular, Novi zvuk, Kumovi Šerci, Mira- Zlatna ribica, Župljani, Zvuk Šera, Boro i Mitar, Zlatni momak, a gosti večeri su Izvorno blago, Mačak i Petić, Braća Geljić i Zlatne žice.

Žepački pleter će se održati u srijedu 13. lipnja od 20,00 sati na poligonu OŠ Žepče, a organizatori najavljuju, u slučaju kiše u natkrivenom prostoru gradske tržnice.


„Kako i priliči ovakvoj manifestaciji, na Pleteru će nastupiti grupe, pjevači i svirači izvorne glazbe, i kulturno-umjetnička društva, koja s ponosom njeguju tradiciju i običaje žepačkog kraja. Pozivamo sve ljubitelje izvorne glazbe i folklora da uživaju u nastupu kako domaćih izvođača tako i gostujućih grupa. Svi ste dobro došli“, poručili su organizatori.