Nedjelja, Veljača 17, 2019

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

Potpisan ugovor za izradu dizajna i provođenje nadzora projekta navodnjavanja na područja općine Žepče

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 


Ugovor je potpisan između općinskog načelnika Mate Zovke i Alojza Dunđera, direktor ureda za implementaciju projekata pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva, a odnosi se na navodnjavanja određenog područja općine Žepče. Sveukupna površina koja će biti predmet navodnjavanja je 319 hektara a nalazi se 3 mikrolokaliteta, to je polje u Lupoglavu i Radovlju kao i dio žepačkog i bistričkog polja.


Vremenski period za izradu dizajna je 5 mjeseci i bit će provođen u nekoliko faza. Prema riječima Alojza Dunđera, direktor ureda za implementaciju projekata pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva u prvoj fazi će se prikupljati podatci o klimatološkim karakteristikama područja, zatim podatci vezani za hidrologiju, kao i podatci koji se odnose na poljoprivredne planove proizvodnje, nakon toga će se pristupiti geodetskim snimanjima terena i izrada tehničkih rješenja za nadodavanje.

Iste će biti predmet provođenja postbenefit analiza, a svi rezultati će biti predmet javne rasprave u Žepču, kada će se odabrati i varijanta koja je s aspekta troškova upravljanja i održavanja samog sistema najprihvatljivija.


Nakon urbanističke suglasnosti krenut će se s izradom glavnog projekta, kao i s izradom plana upravljanja okolišem i na koncu natječajem za izvođenjem građevinskih radova.

A.T