Nedjelja, Listopad 20, 2019

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

5. Gospodarski forum općine Žepče i otvaranje Centra poslovnih kompetencija

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 


5. Gospodarski forum općine Žepče održati će se u četvrtak, 11.10.2018. godine s početkom u 12:00 sati, u Restoranu California Žepče u organizaciji Razvojne agencije Žepče a uz pokroviteljstvo općine Žepče.

 


Ovom forumu općine Žepče prethoditi će svečanost otvaranja Centra poslovnih kompetencija Žepče, uspostavljenog u okviru projekta "Unapređenje transnacionalnog poslovnog okruženja kroz razvoj centara poslovnih kompetencija i mreža" - competenceNET.
Projekt competenceNET je financiran u sklopu prvog poziva Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020. Osnivač je Razvojna agencija Žepče.


Tema ovogodišnjeg 5. Gospodarskog foruma je „ Znanje bez granica“ i bavit će se pitanjima prijenosa znanja iz dijaspore u svrhu ekonomskog razvoja, pitanjima uloge centara za kompetencije u razvoju gospodarstva i procesu pametne specijalizacije, potrebi reforme srednjeg obrazovanja u skladu s tržištem rada, a bit će prezentirani i primjeri dobre prakse iz Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske, Crne Gore i Srbije u oblasti obrazovanja kadrova za potrebe gospodarstva.

Na ove teme razgovarat će eminentni stručnjaci u oblastima formalnog i neformalnog obrazovanja kao i predstavnici međunarodnih, regionalnih i domaćih razvojnih institucija, obrazovnih ustanova, znanstveno- naučnih institucija, javnog i privatnog sektora , predstavnici dijaspore BiH. Očekujem se odziv oko 150 sudionika.


Istog dana, s početkom u 9:00 sati, upriličit će se svečano otvaranje Centra za poslovne kompetencije Žepče koji je uspostavljen u sklopu projekta „Unapređenje transnacionalnog poslovnog okruženja kroz razvoj centara poslovnih kompetencija i mreža“ – competenceNET, a financiran u sklopu Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020.


Projekt competenceNET implementira Razvojna agencija Žepče u svojstvu vodećeg partnera s partnerima Općina Stari Jankovci (RH), Unija poslodavaca Crne Gore (MNE) i Općina Tovarnik (RH). Trajanje projekta je 30 mjeseci, a ukupan proračun je 670.619,24 EUR, od čega EU financira 85% dok 15% sufinanciraju partneri na projektu.