Srijeda, Kolovoz 21, 2019

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

U Zeničko-dobojskoj županiji održan sastanak predsjedništva FUNRO HVO

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

U srijedu, 05.12.2018. godine sukladno principu rotacije održavanja sastanaka , u Žepču je održan sastanak predsjedništva Federalnih udruge nositelja ratnih odličja HVO.

Na sastanku su, pored predsjednika udruge Lazara Martinovića i predsjednika Sabora udruge generala Ilije Nakića, prisustvovali predsjednici županijskih udruga nositelja ratnih odličja HVO-a iz Zapadno- hercegovačke županije, Posavske županije, Srednjo-bosanske županije, Hercegovačko neretvanske županije i Zeničko-dobojske županije s predsjednicima općinskih udruga iz Žepča, Usore i Vareša.

Sastanku je prethodilo polaganje vijenca i paljenje svijeća na Središnjem spomen obilježju poginulim braniteljima HVO u Žepču, a nakon toga sastanak je održan u Sali OV Žepča. U ime domaćina goste je pozdravio općinski načelnik Žepča Mato Zovko i predsjednik županijske udruge HVO-a ZDŽ Dragan Janko.


Tijekom sastanka raspravljalo se o aktualnim pitanjima iz domena djelovanja udruge, kao i usuglašavanju prioritetnim aktivnostima u 2019. godini. Članovi udruge pozvali su sve da se pridruže obilježavanju značajnih datuma iz domovinskog rata koji će se realizirati do kraja godine i to obilježavanje stradanja Hrvata Križančevog sela kod Viteza koje će se realizirati 22.12.2018. godine i obilježavanje obljetnice dolaska humanitarnog konvoja „Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu“, kaže se u priopćenju Udruge nositelja ratnih odličja HVO Žepče.