Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

Na današnji dan 2014. odigrana humanitarna utakmica za obnovu svetišta sv. Leopolda Bogdana Mandića u Maglaju

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Iz Kronologije žepačkog kraja 1458-2018, autora Franje Marića dogodilo se na današnji dan- 11.lipnja11. lipnja 2011. ispred zagrade Općine Žepče postavljena je misteriozna kamena kugla promjera 1,5 m i težine 6,5 tona. Kasnije je kugla izmještena ispred Doma kulture Ova "Žepačka" kugla je druga po veličini u BiH, a pronašao je 1990. godine Anto Tomić iz Ozimice na svome imanju prilikom pucanja zemljišta.

11. lipnja 2014. u KŠC "Don Bosco" u Žepču odigrana je humanitarna utakmica za obnovu svetišta sv. Leopolda Bogdana Mandića u Maglaju između RK Croatia Osiguranje Zagreb i RK Žepče. Pred mnogobrojnom publikom gosti su svladali domaćina 40:22.

Prihod prikupljen prodajom ulaznica upućen je za obnovu crkve sv. Leopolda u Maglaju koja je pretrpjela velika oštećenja u poplavama koje su pogodile ovaj grad. Cijena ulaznice bila je 5,00 KM, a prikupljeno je 3325 KM. Začetnik ove ideje bio je Vedran Šupuković, predsjednik povjerenstva za marketing i član upravnog odbora CO Zagreba koji potječe iz ovih krajeva. Ovaj susret bio je dogovoren i ranije.

„Mi smo još u travnju planirali doći u Žepče, ali zbog obveza na Final Four turniru SEHA Gazprom South Stream lige u Novom Sadu nismo bili u mogućnosti u spomenutom periodu odigrati ovu prijateljsku utakmicu. Dolazimo dva mjeseca kasnije, nažalost nakon katastrofalnih poplava koje su ljudima uništile imovinu iskreno se nadam da će ova humanitarna akcija barem malo pomoći. Neka ovo što su danas napravili rukometni klubovi Zagreb i Žepče bude primjer i drugima. Što nas se više odazove i pomogne svim ljudima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji kojima su poplave uništile krov nad glavom to ćemo prije uspjeti vratiti život u tim krajevima u kakvu-takvu normalu", poručio je menadžer RK Croatia Osiguranje Zagreb Božidar Jović.

Organizatori su u znak sjećanja na meč uručili skromne poklone trojici proslavljenih reprezentativaca Hrvatske, Zlatanu Saračeviću, Božidaru Joviću i Mariju Kelentriću. U predigri su se sastale selekcije Žepča i Krivaje, generacija 2000. godište, a meč je završen rezultatom 22:18 za zavidovićke rukometaše.