Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

Počela implementacija prvih projektnih aktivnosti projekta ''Mladim snagama do ruralnog razvoj''

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Neformalna grupa mladih „Moje Žepče“ u okviru projekta „Mladim snagama do ruralnog razvoja“ započela je s održavanjem prvih radionica.


U utorak, 26.12.2019. s početkom u 8:30 h u  prostorijama OŠ „Begov Han“ učenici devetih razreda  OŠ “Žepče“ i OŠ ,,Begov Han'' kroz prvu radionicu imali su priliku upoznati se s pojmovima ruralnog razvoja, educirati se o važnosti razvoja naših ruralnih krajeva te o gospodarskoj važnosti razvoja naših sela . U sklopu ove edukacije učenici su upoznati s poljoprivrednim kulturama koje se uzgajaju u općini Žepče i samim stanjem poljoprivrede u općini Žepče.


Nakon završene prve radionice, u prostorijama KŠC „Don Bosco“ Žepče, učenici su sudjelovali u  praktičnoj radionici na temu „Vegetativno razmnožavanje cvijeća“ pod vodstvom nastavnice Antonije Jukić uz sudjelovanje učenika trećeg razreda Agroturističke škole.


Cilj radionice je bio zainteresirati učenike da svoje obrazovanje nastave u KŠC „Don Bosco“ te da odaberu jedan od smjerova vezanih za poljoprivredu, kako bi naši krajevi osigurali educiranu mladu snagu kao pokretače ruralnog razvoja i pokretače poljoprivredne proizvodnje u našoj Općini.


Isti dan također je održana i debata na temu „Mir i pomirenje nekad i danas“. U sklopu debate učenici su raspravljali o temi mira i pomirenja kako u Žepču tako i u cijeloj BiH. Svoje poruke mira i zajedništva poslali su široj javnosti putem plakata kojih su izradili nakon debate.


Projekt je stvorio ugodan ambijent za mlade različitih nacija i religija kroz zajedničko druženje i edukaciju, a sve u cilju stvaranja povoljnog životnog okruženja, održavanja mira i stvaranja prijateljstva.
U narednim danima neformalna grupa mladih „Moje Žepče“ realizirat će i ostale projektne aktivnosti.


Projekt je podržan kroz USAID-ov projekt PRO-Budućnost koji provodi američka humanitarna organizacija Catholic Relief Services s partnerima: Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzla i Helsinškim parlamentom građana Banja Luka. Isti je također podržan od strane općine Žepče, koja je ujedno i sufinancijer projekta.