Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

Trener SKOSI"xp Žepče" Novak Todorović sudjelovao na radionici Be Inspired u projektu o parasportu

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Radionica Be Inspired, kao nastavak aktivnosti u projektu „Socijalna integracija kroz parasport - Parainspired!“, koji  financira Europska unija u IPA II Programu prekogranične suradnje Srbija - Bosna i Hercegovina 2014.-2020., održana je u Sarajevu u organizaciji Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine,  koje je bio sudionik i trener SKOSI"xp Žepče" , Novak Todorović iz Žepča.

Prema riječima trernera Todorovića ove edukacije dio su plana i programa za  SKOSI"xp Žepče" za tekuću i narednu 2020. godinu.

Program podržavaju Ministarstvo za europske integracije Vlade Republike Srbije i Direkcija za europske integracije Bosne i Hercegovine.

Program radionice Be Inspired kreiran je u skladu s prethodno realiziranim projektnim aktivnostima iz kojih je nastao i priručnik „Vodič kroz parasport“ te su predavači koji su ujedno i autori priručnika sudionicima prenijeli vrijedna znanja i vještine u oblasti parasporta.

Sudionici radionice bili su i partneri projekta iz općine Inđija u Srbiji, koji su zajedno s trenerima parasportista iz Sarajeva, Tuzle, Zenice, Žepča  i ostalih gradova u BiH razmijenili iskustva te samim tim potaknuli prekograničnu suradnju u oblasti parasporta.

- Radionica je jedna u nizu aktivnosti projekta Parainspired te nam predstoje posjete simpoziju i radionici koja će biti organizirana u Inđiji, na kojoj će sudjelovati i treneri parasportista iz Bosne i Hercegovine. Naše je zadovoljstvo ispričati priču „majstora“ parasporta te ćemo i dalje nastaviti aktivno raditi na promociji naših parasportista organizacijom promotivnih treninga i posjeta sportskim klubovima u prekograničnom području - izjavila je Aela Ajdinović, koordinatorica projektnog tima Olimpijskog komiteta BiH.  

Radio Žepče/fena