Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

JU Centar za socijalni rad Žepče: Porast prijava nasilja u obitelji i razvoda

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Centru za socijalni rad Žepče dnevno se za pomoć obraća 20 do 30 osoba, a u tome prednjače nezaposlene osobe i one sa zdravstvenim poteškoćama. U prošloj godini pravo na jednokratnu novčanu pomoć ostvarilo je 385 osoba, koja se kretala od 100 do 400 KM. Stalnu novčanu pomoć u prošloj godini koristilo je 99 osoba, a iznosi su bili od 130 do 180 maraka.

Općina od prije nekoliko godina posebnu pozornost  posvećuje višečlanim obiteljima te majkama koje su rodile treće i više djece.

Kako kaže direktor Centra Edin Šišić, isplaćivani su iznosi od 300 do 700 KM i za ove namjene je utrošeno 25.200 maraka, piše Dnevni avaz.


- U budžetu za ovu godinu planirana su sredstva za jednokratnu novčanu pomoć za višečlane porodice s petero i više djece za nabavku školskog pribora. Za pomoć bolesnoj djeci bit će podijeljeno 15.000 KM, a Centar za djecu i odrasle s posebnim potrebama raspolagat će sa 35.000 KM. Za pomoć u plaćanju komunalnih usluga za 50 korisnika socijalne pomoći planirano je 15.000 maraka - ističe Šišić.

Ono što zabrinjava jeste sve više prijava za nasilje u obitelj, kao i smještaj za osobe s duševnim smetnjama. Povećan je i broj razvoda u odnosu na prethodnu godinu, kao i broj osoba smještenih u ustanove socijalne zaštite.

 

Radio Žepče/Dnevni avaz